tisdag 23 februari 2010

Tisdag och det snöar än...

Var ska vi göra av all snö? Hur ska vi hålla oss torra om fötterna i vår? Blir nog till att köpa sig vadarbyxor för om all den här snön smälter på en gång så blir det INTE roligt...men å andra sidan så växte jag ju upp med så här mycket snö, hemma i Jämtland, och jag kan inte minnas att det var något större problem, så jag kanske kan vänta med inköpen ett tag...

I lördags smet jag iväg till gymmet på morgonen. Tog en rask promenad på löpbandet i 30 min, gymmade 6 maskiner och sedan cyklade jag i sakta gemak i 20 min innan jag stretchade...kändes jättebra - tills jag kom in i omklädningsrummet och upptäckte att det BLÖDDE i naveln ?!? För att vara helt ärlig så blev jag LIVRÄDD! HUR kunde det hända? Om man blöder är det ju HÅL någonstans??? Är det inte läkt??? Åkte hem och duschade och ringde sedan KS. Där fick jag prata med en sköterska som sa att det NOG inte var något problem, om det bara slutat blöda...ok...kollade efter ca 30 min och då var det inget blod där *PUH*

Men riktigt omskakad blev jag i alla fall...och sedan dess har jag tagit det lugnt. Jag SKA till gymmet den här veckan igen, men inte förrän på torsdag och ev på lördag, sedan får vi se hur naveln reagerar.

Har beställt Zumba-skivorna - ÄNTLIGEN !!! Så nu går jag och väntar på att de ska ramla in i min brevlåda. Ska bli himla kul att testa!

I går var elen SVINDYR och därför släckte vi ner alla lampor här hemma och så åkte ljusstakar och stearinljus fram istället. Var rätt så mysigt. Alltid sparade vi väl några kronor...ja, jag eldar ju också och har sällan mindre än 25 grader här uppe. ;-)

Verkar som att det är kaos i tågtrafiken även idag. Jag är less på att folk KLAGAR så mycket...alltså, jag tror att både SJ och SL skulle VILJA köra trafikanterna, precis som vanligt, men nu är det så att det finns saker som vi inte rår på, och en sådan sak är ju vädret. Är ganska komiskt att folk inte bara kan släppa kontrollen och bara "gilla läget", inget blir ju bättre av att de gnäller...snön och kylan finns där...Jag tror att det är lite nyttigt för oss att inse hur "sårbart" vår supersamhälle eg är. Och skanske kan man på mådag (eller någon annan dag då trafiken flyter på) ge konduktörer och tågförare en klapp på axeln och säga: "Tänk vad skönt att du hjälper mig att komma till jobbet/mötet/semestern..." och inte ta allt så himla FÖR GIVET.

Tuffla har börjat löpa så nu får vi nog ställa in valpträffen på söndag. Blir jobbigt för alla killarna ,s om ju också börjar bli könsmogna, att var här + att vårt staket är ca 20 cm "högt" så hur vi ska få hundarna att stanna på tomten är för mig en gåta...? Får ta ett datum senare i vår istället och hoppas på att våren kommit till oss...

tjing tjing!

onsdag 17 februari 2010

Onsdag - följer planen

I går kväll tog jag och ställde mig på crosstrainern medan jag tittade på 22-nyheterna. Blev 30 min och 10,29 km :-) Sedan blev det skön dusch och sängläge.

I morse gick vi vår vanliga runda, hundarna, rådjuren och jag, och sedan kom Malin hit och vi fikade och la in lite på tradera.

Dottern F ska Praoa hos mig nästa vecka, så då ska vi försöka få ordning i nya butiken. Blir bra med lite hjälp, så kanske det händer något där nere.

Tog min vanliga kvällsrunda med Tuffla och vi tränade lite följaövningar, som gick över förväntan ;-)

Sedan sjönk jag ner framför datorn och tv´n och här sitter jag nu...Tror att jag tar en "sväng" på crosstrainern ikväll igen, och imorgon blir det gymmet en stund.

Så jag följer planen!

tisdag 16 februari 2010

Kall tisdag

Brrr...idag var det kallt då jag gick min morgonrunda med hundarna...

Dottern A hade försovít sig, men kom nog till skolan bara någon minut för sent, så det var ingen skada skedd. Dottern F har ont i halsen och ligger därför hemma idag - mycket bekymrad över allt hon missar i skolan...

Själv väntar jag på att vännen M ska komma hit och vi ska lägga ut hennes kläder på Tradera. Förhoppningsvis får hon in lite sköna slantar på det...

Lugn, kall dag med andra ord!

måndag 15 februari 2010

Dag 1

Jaha, så var det då dag 1 på mitt "nya liv"... :-)

Då jag klev upp så sken solen från en blå himmel och det gick inte att motstå att få ENERGI av ljuset. Tog med hundarna ut på vår morgonpromenad och vi sprang rakt på 7 rådjur som stod och åt. 3 av dem flydde över en åker medan de andra 4 stod kvar och bara tittade på oss, helt obekymrade.

Sedan tog jag mig till gymmet i Älmsta. Började med en rask promenad på löpbandet i 15 min för att få upp pulsen lite. Skulle sedan köra några maskiner och provade utan vikter, men det kändes alldeles för fjuttigt så jag la på vikter...mer och mer...och ajajaj så ont jag fick...men: jag gjorde det i alla fall! Avslutade med att cykla i 15 min och sedan åkte jag hem. *puh* Så var första passet avklarat och även om jag nu har ont så är det skönt att ha kommit iväg dit. Det var nog mest jobbigt psykiskt, att inse att jag inte alls klarar så mycket som jag tror att jag gör...

Beställde även en gyminstruktion för mig och dottern A. F&S har börjat med juniorgym för de som går i åk 6 och uppåt. Kravet är dock att de går en gyminstruktion + har med sig målsman och detta tänkte jag skulle vara något för dottern. Och då jag skulle boka fick jag till svar (Från en "snorkig" dam i receptionen) att det var MINSANN 8 veckors väntetid på dem!!! "jamen, då är det ju bara att boka in för annars lär hon ju aldrig få komma igång och träna" sa jag...Alltså, man undrar ju om hon trodde att jag skulle ändra mig då? Men då går de ju miste om medlemmar så jag vet helt ärligt inte hur hon tänkte..? Hur som helst bokade jag en tid den 7/4 kl 17.00

Åkte hem och städade övervåningen. Det är härligt med sol, men tyvärr ser man också hur skitiga fönster man har...hrm...och det är för kallt för att göra något åt dem just nu också, så det är bara att "blunda" och försöka tänka på något annat.

Hoppas det kommer förbi lite kunder idag!

krameli

söndag 14 februari 2010

Imorgon börjar jag!

Ja, nu har jag bestämt mig. I morgon kl 10.00 är det jag som åker till gymmet. Känns som att det faktiskt är dags att rycka upp sig och komma igång med träningen igen. Jag kan inte bara gå här och inte göra någonting. Kommer jag inte få ont då? Jo, det tror jag nog, och även om läkaren då har sagt att jag "gjort för mycket" så tänker jag "ta" det. (ja, jag kommer ju givetvis inte att ligga och vrida mig av smärtor, så hårt ska jag inte gå ut!)

Min plan är att jag ska gå en stund på löpbandet, sedan prova att lyfta lite - utan vikter - och sedan avsluta med att cykla. Lite kondition, lite styrka och förhoppningsvis ett ökat välmående. :-)

Sedan ska jag bli mer medveten om vad jag stoppar i mig, och ta kontroll över mitt liv igen.

Visst låter det bra? Nu får vi hoppas att det här "håller" men jag rapporterar vidare här - lovar!

kramkram

fredag 12 februari 2010

Alltså, nu får det försvinna!

Ja, nu har det gått 2 dagar sedan min födelsedag och nu vill jag att snöeländet ska försvinna och att det blir vår! Jag vill ha krokusar, pärlhyacinter och andra vackra vårblommor i mina rabatter...snödropp ifrån taket och sol som gassar...men VAR ÄR VÅREN??? Såg en satellit bild i tidningen idag som visade att det är snö över precis HELA Sverige, hur stor är DEN risken egentligen???

I dag fyller även storebror år, så jag måste väl gratulera honom lite.

Fick skjutsa in dottern A till det andra intagningsprovet till Roslagsskolans musikklass, och hon sa att det var lätt. Så nu får vi hålla tummarna hela veckan , för man får svar på fredag.

Ska ta och baka lite matbröd till familjen och kanske blir det en eller en annan chokladruta, vi får se...känner mig halv-sjuk...eller på-gång-sjuk...mår inte bra, men är heller inte däckad...vi får väl se om det bryter ut under helgen..?

over and out!

onsdag 3 februari 2010

Hmmm

Idag ringde jag upp det telefon nr som jag fick av den där på banken igår, och ja...de var lika frågande som mig och undrade vad hon menade? Men efter att ha pratat med en väldigt trevlig karl på plusgirot så fixade han så en ifrån banken ringde upp mig. Nu har vi bokat möte i morgon för att teckna avtal ang bankning av dagskassor. Tack!!!

Ska nog prova med Kajsa och Baloo i morgon i alla fall. Det kan ju inte mer än misslyckas...värt ett försök.

Alice ska idag göra det individuella intagningsprovet till Roslagsskolans musikklass. Sedan blir det ytterligare ett prov som de gör i aulan, den 12:e. Kommer hon inte in där så blir det Lommarskolans musikprofil, precis som stora syster.

Har kundmöte nu vid lunchtid, och det ska bli roligt. Är alltid inspirerande med nya kunder!

Bye bye!

tisdag 2 februari 2010

Dagarna rinner förbi...

...och idag är det redan tisdag. Tyvärr har Lisa inte haft tid att träffa mig och Kajsa med Baloo, så vi får se om vi hinner, innan höglöpet är slut :-(

I morse blev jag väckt av en febrig Alice, som ville att jag skulle ringa skolan och sjukanmäla henne. Sagt och gjort. Sedan sov vi vidare och klev inte upp förrän sent...å andra sidan kom jag inte i säng förrän 02.00 i natt, så det var inte så konstigt att jag var trött.

Jag åkte in till Norrtälje för att sätta in pengar på mitt plusgirokonto. Helt plötsligt satt hon där igen...den där Grekiskan...*suck* Jag måste väl berätta ifrån början...i höstas då jag skulle sätta in Tupperwarepengar på vårt konto så satt en ny tjej där. Helt plötsligt började hon fråga var pengarna kom ifrån, och visste jag att hon kunde neka mig att sätta in dem? VA´??? Jo, det var en ny lag, och man fick inte hantera så här mycket kontanta medel utan att kunna visa var de kom ifrån. Då jag försökte förklara sa hon: "Men då ska du ju ha ett Företagskonto" och jag fick förklara allt om hur det fungerar som franchisetagare för Tupperware, att man inte har någon F-skattsedel osv. Men hon gav sig inte...då skulle jag helt plötsligt be kunderna föra över pengar till mitt konto via nätet. Jag försökte då att förklara att det är så jag jobbar - för det mesta - men då jag är hos t ex "Gamla Märta" som varken har dator eller vet något om överföringar så måste jag ta emot kontanter, och vill då få in dem på mitt konto...Men ni ska inte tro att den här människan nöjde sig med detta, utan hon malde på om att hon minsann kunde neka mig att sätta in pengarna, att man kunde misstänka pengatvätt (???) osv osv Sedan så "gjorde hon ett undantag" och satte in pengarna.
I dag kom jag då och skulle sätta in pengar på mitt företagskonto(som jag ju skaffat mig i och med att jag blev egen företagare) och då säger hon: "Det kostar 150 kr att sätta in de här pengarna...du ska "banka" pengarna i en särskilt påse i vårt bankningsfack där ute..." VA´??? Samma visa igen - vi rök ihop rejält - och nu skulle hon inte sätta in mina företagspengar på kontot heller ??? Och efter många om och men så säger hon: "Jag gör ett UNDANTAAAAG, bara för den HÄÄÄÄR gången..." (jamen så j-la snällt av henne! *applåder och busvisslingar*) Sedan fick jag ett nr dit jag kan ringa och fixa med bankning, men det kostar även det, 50 kr /deposit...
Jag blir GALEN !!! INGEN av de andra som jobbar där har någonsin sagt något om dessa avgifter hit och dit, utan har väl tyckt att det är ok, i och med att jag varit kund hos dem så länge..? Men den här ragatan ??? Usch, jag ser RÖTT bara jag tänker på henne! *GRRRRR*

Ja, det var dagens adrenalinkick det!

Var runt och handlade lite och åkte sedan hem. Nu ikväll tog jag med mig Tuffla ut på en prommis och hon ser verklgien "spöken" just nu...ALLT är "farligt"...*SUCK* Då jag skulle hem och se "Halv 8 hos mig" så blev det en ganska rask promenad, och det känns nu vill jag lova! *GRRR*

I morgon har jag ett infomöte med 2 eller 3 nya kunder. Ska bli roligt.

Ha det gott!