lördag 30 april 2011

Nu har jag frusit klart!

 Dottern och hennes vänner var där...
 Det som var en STOR hög med ris och bråte blev snabbt en liten men varm hög...glöden kommer finnas kvar många timmar till.
 Mannen i svart och resten grannar, I bakgrunden vårt hus (röda tegelvillan)
 Mera grannar...

Ja, nu har jag frusit klart för den här Valborgsmässoafton! Bilderna togs vid 20-tiden och  nu är det kolmörkt ute och det ser lite läckert ut med den stora glöden där ute på åkern. Mannen är kvar som "brandvakt" ett tag till, men jag gick in.

Faktiskt "Kostade jag på" mig att äta en grillad korv med bröd. Något som jag inte brukar tycka är särskilt gott, men just då man står ute och fryser på det här viset så ÄR det gott, och det hör liksom till.

Nu ska jag nog gå och lägga mig. I morgon är det Mentaltest på Brukshundklubben och jag ska fixa lunch för 6 personer. Kyckling pasta ska det bli och jag har redan gjort själva såsen och ska bara koka pastan på plats.

Hoppas ni haft en trevlig valborg allihop!

Ps. kul med lite nya läsare - välkomna!!! Följ mig gärna så bloglovin´   ;)  d.s

Valborg

Jaha, det blev helt enkelt så att Harry fick 1 bok om olika traktorer med en knapp man kunde trycka på så de "brummade" och 2 st små plastbåtar..båtarna tog storebror i besittning nästan på en gång men boken fick han behålla :)

Var hos M till ca 21.30 och då jag åkte därifrån så tänkte jag att jag skulle köra förbi festen för att se så det såg ok ut. Då jag kom åkandes där kom dottern F och pojkvännen och en annan tjej precis ut, så jag stannade till...Det var över 30 ungdomar där men de sa att det var lugnt och att de hade jätteroligt. Så jag sa bara: "-Ja, är det någon som blir bråkig eller för full så ringer ni mig så skjutsar jag hem dem"
Jag tror faktisk de tyckte att det var lite skönt att jag kom förbi så där och "kollade" dem lite.

Gick och la mig ganska tidigt och vid 1-tiden hörde jag att hon kom hem för att hämta något, så jag klev upp och pratade lite med henne. Då hade nästan alla blivit hämtade och de var bara 7 st kvar. Skönt, då kunde jag somna om och vara lugn. :)

I morse klev jag upp och åkte till sjukgymnasten. Han bände och "bröt" och det gjorde hur ont som helst, men ändå är det liksom  "skönt-ont" på något vis. Han är lite frustrerad över att inte kunna hjälpa mig mer, men ser det nog som en utmaning att få ordning på den här ryggen igen. Givetvis tyckte han också att det är bra att det nu är uppehåll på boxningen och jag lovade att endast ta promenader under de här veckorna. Och så sa han åt mig att äta tabletter, så jag inte har ont och stelnar till.

Efter detta skulle jag hämta dotter A och hennes vän Fredrik. De var ju också på en 16-års fest igår. Fredrik går i 9:an och jag har träffat honom några gånger. En trevlig kille, som har hästar som han tävlar med och verkar ganska lugn. För några veckor sedan blev han misshandlad av ett gäng på skolan. Näsan avbruten, käken ur led, några tänder ramlade ur och några revben blev brutna. (de fick söva honom för att trycka tillbaka käken *ajajaj*) Och när de nu ville fira valborg tillsammans pratade jag med hans mamma i telefonen och hon ville helst ha honom hemma, efter det som hänt, så vi bestämde att A ska sova hos dem i natt.

Då de kom till bilen bar Fredrik på 2 "plattor" med tomma Energi-drycks-burkar. Energi-dryck är något som vi har NOLLTOLERANS på här hemma. Jag tycker det är helt sjukt att de ens får finnas !?!

Men samtidigt så visste jag ju inte hur hans föräldrar ställer sig till det så jag kunde ju inte ånga på hur som helst, men sa till A och hon ju VET vad vi tycker om detta osv.

Då vi kom hem till honom så var hans pappa ute och han blev riktigt upprörd över dessa burkar och sa: "Jag hoppas att ni var väldigt många om ni drack så där många ???" *PUST* Vi var på samma sida!!! :)
Han var väldigt trevlig, och "vettig" att prata med. Så nu ska hon vara där tills imorgon, rida på hans häst och fira Valborg med hans familj.

Dottern F och pojkvännen har inte kommit hem än, så jag har inte fått någon "rapport" om festen än. Antar att de har en hel del att städa efter igår och så är de säkert rätt så trötta. Hon har ju laddat inför den här festen hela veckan så hon lär vara trött nu då det är över.

I kväll blir det till att gå ut till brasan här ute på åkern, som grannskapet alltid anordnar. Blir trevligt.

Och: I dag är det min "ätardag", så jag ska äta lite tacos med familjen :)

Ha en skön valborg !!!

kramiz

fredag 29 april 2011

Färdigstädat!

Ja, nu är golven så himla fina, diskmaskinen står och går och middagen är i stort sett klar, ska bara gratineras i ugnen (gjorde en pastagratäng, för då tjejorna är på sina fester så sköt vi på taco-middagen till i morgon:)

Släppte ut Suzy (dvärgväduren) i hennes "sommarhage" så hon får skutta lite, och det är så sött där nu då vitsipporna blommar, ser precis ut som att hon anlagt en rabatt där, vid sommarstugan...

Om några veckor "ryker" stugan och hagen förvandlas till "valp-hage" under några veckor. Då får hon skutta fritt på tomten istället. Hellre har jag henne skuttandes där - än alla valparna !

Har ett litet dilemma... vad ger man till en kille som fyller 1 år som har 2 äldre syskon som är 5 och 3??? Alltså, det känns ju som att han HAR ALLT han kan tänkas behöva??? Och jag VET att även M är emot all "överkonsumtion" vad gäller barnsaker... *suck* Får kolla om det finns något i mitt "plastförråd" som han inte redan har alltså... får bli en "nytto-pryl".

kramiz

Tittar på bröllopet

Jaha, nu är det dags för Prins William att gifta sig med sin Kate, och jag sitter och tittar på tv´n.

Dottern F var och shoppade lite häromdagen, och kommer hem med en sådan här:

??? Och hon ska ha smak ??? 
Fast hon valde inte den här fina turkosa färgen 
 (som hon hotar att köpa till mig) utan en marinblå.


Ja, jag kan faktiskt inte förstå vad som är snyggt med dessa "One Piece" ??? 


Något som faktiskt blev snyggt var mitt hår. Jag tror jag skippar slingorna den här gången. Har haft dem i så många år, och ibland har jag väntat någon vecka eller två innan jag dragit i dem, så jag gör nog så den här gången också.

I kväll ska dottern F och hennes kompis Becca ha gemensam 16-års fest och det ska visst komma ca 30 personer. Becca´s mamam är hemma och jag har lovat att ställa upp och skjutsa hem folk om de inte kan bete sig. Kan bli en spännande kväll... men förhoppningsvis blir det inte så farligt.

Och dottern A ska på 15-års kalas/fest hos sin kompis Josse, och hon ska sova över. Och i morgon ska hon till sin vän Fredrik och fira Valborg, så jag skjutsar dem hem till honom efter det jag varit hos sjukgymnasten imorgon förmiddag.

I dag fyller vännen M´s lilla Harry 1 år så vi ska åka dit och fika lite, efter middagen.

Ja, i övrigt blir det bröllop och städning här idag. :) 

kramiz

torsdag 28 april 2011

Äsch...

...jag tror jag struntar i slingorna i dag och ser om jag verkligen vill ha dem om några dagar...
Nu är jag klar i alla fall ! 
(Tack Fnulis för att du fick mig att ta tag i denna uppgift!)


Kan Fnulan så kan väl jag..?

Lägga ut bilder på då jag - ÄNTLIGEN - färgar mitt hår alltså *haha*

Färgen har stått där och väntat så länge så det till och med blivit ett litet dammtäcke på kartongerna... och när jag nu berättade det för en viss miss Fnulan så blev jag då tillsagd att göra det bums, och eftersom jag är en väluppfostrad varelse (nåja, lite i af) så satte jag igång!
Ska även dra i lite slingor, men kanske väntar med det tills i morgon, beror lite på vad klockan blir :) 


Nu ska de gråa besegras !!!

Jag är med och tävlar om en bordslöpare inne hos enkoppkaffe.se, ta även du chansen att vinna den!


Jag är med och tävlar om en bordslöpare
inne hos enkoppkaffe.se,
ta även du chansen att vinna den!

Tillbaka ifrån la stada

Så, nu har jag varit i stan och inhandlat lite mat och bak-grejor, så nu är det bara att sätta fart...men tjejorna ville ha hemgjorda hamburgare med pommes, så det blir inte så mycket "göra" för min del, går ju fort att steka 4 st hamburgare :)

Var till Rusta och inhandlade 2 st stolar till altanen, vi behöver många fler, men ekonomin sa att det bara fick bli 2 st den här gången, och då är ju 2 bättre än ingen, tänkte jag ;)
Är inga speciella utan vanliga svarta i konstrotting:


 
Sedan var jag till Ö&B också och inhandlade små portionsformar som man kan ha i ugnen att göra t ex chokladfoundanter eller cremebrulé eller någon annan rolig efterrätt i, och självklart hittade jag "min" färg:
(de är mer turkosa än vad de blev på bilden)

Ja, så det var en ganska givande liten tur jag tog.
Nu : dax att fixa hamburgarna!!

kramiz

I morgon är det dags!

Mer kunglig bröllopsyra, fast nu i England!
Klippet ifrån youtube tyckte jag var kul, även om det ju var "snott" ifrån ett annat par som faktiskt gjorde det! Jag såg även på det nya bröllops-programmet igår på 4:an, då ett par gjorde ett ganska tamt försök att efterapa det amerikanska paret...

The T-Mobile Royal Wedding Official HD

Väntan...

Ja, först väntade jag på en kund som skulle hämta 2 kartonger här, sedan var det ju sotaren, och nu väntar jag på postbilen (brukar dyka upp runt 13) då han ev har med sig min leverans ifrån TW och jag skulle vilja packa om den och ta med den in då jag åker till N-e...

Det är så här som en hund´s värld är... en evig väntan... väntar på att få gå ut, väntar på att få mat, väntar på att man ska vakna, väntar på att man ska gå och lägga sig, väntar på att man ska komma hem ...

I dag är det dag 47 och nu ser hon ut så här, Kajsa som brukar ha så smal och fin "midja"...

Tjing tjing!

Duktig - idag igen! :)

Ja ni... jag ÄR ju ingen morgonmänniska, men när jag väl kommer upp så är det ok. Klockan ringde 06:45 och jag klev upp och fixade mig. Då jag kom upp och släppte ut hundarna så var det alldeles VITT ute, nej, inte var det snö men dock frostigt. *BRRR*

Jag började genast att baka. Brödet tog slut igår och jag orkade inte åka och handla bara för att köpa bröd, så jag har nu bakat ostfrallor till tjejornas frukost:



Och nu sitter jag och väntar på att sotar-Murre ska dyka upp här...och ha - precis NU kommer han!

kramiz

onsdag 27 april 2011

Så där ja - nu har jag varit DUKTIG !

Ja, nu är det klart! Jag ska bara kopiera upp bilagorna med avdragen som jag får göra pgr av att jag säljer Tupperware, sen kan jag lägga det i ett kuvert och efter det över för i år! *big smile*

Har en hel shake kvar att äta idag, det känns bra! Jag gör ofta så att jag försöker "fördröja" frukostshaken till runt 10-11-tiden, lunchen vid 3-4 och så kan jag ta mig en kvälls-shake, för det är ju så här på kvällen som man kan känna att man "vill ha" någonting...

Tittar just nu på det nya "halv åtta hos mig" eller rättare sagt "Klockan åtta hos stjärnorna" och jag gillar att det är en hel timma och man hinner se alla fyra middagarna i ett och samma program.

kramiz

Fick till det!

Ja, jag hade helt enkelt bokfört inbetalningar två gånger så jag fick kreditera lite...sedan blev allt som det skulle igen och nu är firmans deklaration klar. Nu ska jag bara fixa min deklaration ang Tupperwareförsäljningen också, och den tar lite mer tid, eftersom det är mer avdrag som ska hållas reda på och skrivas ner och förtydligas osv.

Har ni deklarerat klart?
Mannen ihuset han kan sms-deklarera han så det är redan fixat - vilket fusk - fast jag tycker faktisk det är kul, i alla fall då det inte strular :)

300 000 hit eller dit ?

*GAHHH* Satte mig med bokföringsprogrammet inför den stundande deklarationen... men... så råkade jag göra något så det blev dubbla inbetalningar och nu säger programmet att jag har ca 300 000 kr på kontot - som INTE finns där i verkligheten...hrm... Måste nog ta en paus ifrån datorn och sätta mig och fortsätta klura på hur jag ska fixa till det här lite senare...

...men visst HADE det varit trevligt - OM det bara var sanning alltså ;)

skön hemma-dag

Ja, idag har jag en skön hemma dag här. Har bakat snoddasrutor till brukshundklubben, tittat lite på såpor, skrivit klart det brev jag började på i går och ska nu städa undan lite här. Skulle behöva gå ut och klippa ner rosorna, men då ryggen inte vill så låter jag bli.

Dottern F åkte in till Norrtälje och dottern A degar här hemma...

Nu är det bara 2 veckor kvar tills huset fylls av valpisar här - superspännande!!!

kram kram

tisdag 26 april 2011

Ha - där lurades jag allt!

Självklart måste jag ju se Big Brother innan det händer något annat här :)
kramiz

Kniven mot strupen

Ja, det är vad vi tittar på här hemma just nu, men dottern har även börjat med en kladdkaka och jag funderar på att påbörja ett brev. Har 2 st som ligger här och väntar på att besvaras. Och brev är "färskvara". Svarar jag inte på dem inom en viss tid blir de lätt liggande...

Ja, så ser kvällen ut här... har nu tagit min 3:e och sista shake för dagen och det känns rätt bra, faktiskt! Så: nu blir det papper och penna innan den här figuren kommer till mig:


Gjorde en utflykt

Ja, jag ringde apoteket och hörde om mitt recept kommit in och det hade det, så jag åkte till Älmsta och hämtade ut det.
Köpte sushi till yngsta dottern, för dotter F är ju på "blogg-bio" på Östermalm ikväll och ska inte ha någon middag, och på det här sättet slapp jag ju allt vad middagslagning heter :)

Fick ett glädjande besked ifrån huvudkontoret: De nya barsen har inkommit till vårt lager, så nu har jag beställt hem 2 smaker. Choklad/Apelsin (de är grymt goda) och mint-choklad.

Men det kostar ju att ha lager också så jag tar 2 smaker nu och så får jag köpa in de andra allt eftersom.

kramiz

Home sweet home

Alltså, jag trivs bäst hemma. Det bara är så... nog för att jag tycker om att göra saker, men finns det något skönare än att få komma hem och "bara vara"?

I morse ringde jag VC och fixade mer citodon. "Det är mer än 15 personer före dig i kön..." men trägen vinner, och jag måste säga att det tog inte längre än ca 10 min så det var ju helt ok.

Sedan bar det av till brukshundklubben för att hålla valpkurs. Supermysig grupp jag har den här gången. De pratar mycket och suger åt sig av varandras erfarenheter och tips.

Sedan bar det av ner "på stan" för dottern A ville ha en topp ifrån Kapp Ahl, och visst jag hittade den + ett par vanliga svarta tights till mig och en svart tunika/klänning "råkade" slinka med...så det kan bli?

Efter det var jag till sjukgymnasten. Var ju inte Jörgen utan Anders som jag fick träffa idag och han hittade en liten låsning som han med våld (!) knyckte bort åt mig -superskönt var det, fastän det knakade rejält. Så nu är jag mör och har ont... men förhoppningsvis är vi på rätt väg. Han pratade också om att det kan vara något fel med diskarna i ryggen, särskilt som det "drar" ner i ena benet och liksom "lättar" då han/de drar ut ryggen på mig...hm... jaja, vi får se vad det blir av det här. Ska till Jörgen på lördag igen.

Och nu tänker jag "bara vara " en stund, innan det är dags att laga middag till döttrarna - som har påsklov hela veckan! :)
(+ att de har studiedag den 2/5)
kram kram

La till en ticker

Ja, som ni ser har jag lagt till en ticker. Tänker försöka gå ner 10 kg nu, till sommaren och då är det alltid roligt att Visualisera framgångarna. Jag tänker ju inte ha bråttom på något vis, och när jag tagit mina 10 kg får vi se hur det känns.

Men nu ska jag sova!
God natt kramiz på er allihop!

måndag 25 april 2011

Sista dagen på helgen, eller första dagen på nya veckan?

Ja, för vissa är det här ju den sista dagen på ledigheten, men nu återstår bara en kort-vecka, tills det är helg igen !

Själv var jag in till Norrtälje tidigt i morse för att handla lite, och då jag kom hem satte jag mig i min nya solstol och läste den nya bilagen "Wellness" som Aftonbladet ederar. Spännande läsning!

Sedan blev det ju att ha butiken öppen 15-18, och efter det åkte dottern F och jag till Älmsta för KiBoxpasset. Det här var terminens "sista" pass, men redan om 2 veckor börjar "sommarschemat" och då kör vi varannan måndag i maj och varannan onsdag i juni. Men som det känns nu efteråt så  blir det väldigt bra för min rygg att vila i 2 veckor tills nästa pass. Jag har svårt att INTE ta i då jag boxas, eftersom det är så attans ROLIGT...

I morgon har jag en tid hos en sjukgymnast, men inte min ordinarie, utan en kollega, som bara ska "behandla" mig enl Jörgens "order". Sedan ska jag till Jörgen på lördag igen. Så, som sagt, en 2 veckors vila ifrån boxningen är nog inte helt fel just nu...

Kramen

Härlig tävling med fina vinster!



Kolla in den här tävlingen - jättefina priser!!!

http://coquina.blogg.se/2011/april/tavling-haze-design.html?_tmp=1d11004572fed313c799ba38db1cedfe1501a13e

söndag 24 april 2011

Välkommen!

Glömde ju: Välkommen hit "Nettan2" - Kul att du också hittade hit! :)

En otroligt skön påskdag

Ja, NÄR hade vi en sådan här fin påskdag senast, eller rent av påskhelg? Alla lediga kan verkligen INTE klaga på påskens väder !

Själva packade vi in oss i bilen och åkte till Mannens mormor, som är 94 år (!) och bor i Herräng. Svärföräldrarna, 2 kusiner till mannen, deras föräldrar och 2 kusinbarn var också där. En sak som ALLTID händer då vi är där är att folk äter alldeles på tok för mycket. Och den enda som genom åren sagt ifrån är JAG. Jag är nog den enda som liksom "vågat" säga nej tack till "mormor". Jag ser liksom ingen mening med att "äta för någon annans skull", och det roliga är att "Mormor" faktiskt respekterat mitt beslut.
I dag gjorde jag som så att jag tog en shake, mixerstav mm med mig så jag kunde äta det istället, så blev det liksom "Inget snack" :)

Först så fikade de lite och sedan gick vi ut i solen. Grannen ropade på oss och berättade att han hittat en orm, så om vi ville se den kunde vi komma dit, och jag tog med mig kameran. Där låg den så fin, en snok, med sina fina gula prickar på huvudet:
Ungarna tyckte nog att den var lite läskig, men jag är faktiskt inte rädd för ormar så jag gick fram och tog kort jag :)

Vi fixade lite ute, eller rättare sagt de andra gjorde det. Jag och min rygg satt och roade mormor lite istället.
En KUL sak som hände då vi kom och mormor fick syn på mig var att hon sa:" -Man vet ju inte om det är mor eller dotter längre, du har ju blivit så UNGDOMLIG i utseendet...ja, du ser mycket YNGRE ut, tycker jag..." och lite EXTRA roligt är det att hon opererat sina ÖGON - så hon SER MYCKET BÄTTRE NU !!! :) Ja, jag sög åt mig direkt - detta kommer jag leva länge på ! *haha*

Dottern och pojkvännen var sååå söta - eller vad tycker ni?
och mannen fick såga stångsåg:
Sedan blev det middag, och efterrätt och sedan åkte vi hem.

Väl hemma var det bara att ge sig iväg till gymmet och jobba i receptionen och nu ser vi på Big Brother här...

PÅSKPUSSAR I MASSOR

lördag 23 april 2011

Upp till kamp!

Jag, eller rättare sagt min kära vän "Fnulan" behöver ER hjälp!!!

Så gå in på 
http://mammagala.se/rosta.html

och rösta på henne i kategori 1 och i kategori 4 "fnulan.se".
Då blir både hon och jag jätteglad - och du kan gå in och rösta EN GÅNG I TIMMEN !!!

TACK PÅ FÖRHAND !!!

By the way...

Det går ju inte att fuska, eftersom jag har den där vädergrejen på min blogg, men så här såg vår termometer ut i morse ( i gassande solsken förvisso - men ändå!!!)

Jag saknar dig...

Jaha - nu har det hänt igen !!!
Dotterns blogg har blivit "utvald" och ännu en gång får hon ta med sig en vän och gå på "smygpremiär" med andra "kändisbloggare". Denna gång är det den kommande svenska filmen "Jag saknar dig" som hon ska åka in till Östermalm och få se...Och tror ni då att hon tänker ta med sig sin kära mor??? Nej, det blir kompisen Becca som får följa med *hrmpf* Jag frågade varför just HENNES blogg blev utvald och inte min, och fick till svar: "De väljer väl  ut unga tjejers bloggar helt enkelt..."
Vad då, är jag inte UNG??? Jag förstår faktiskt ingenting då hon säger så !?? ;)

I dag har svärföräldrarna varit här och ätit av min påskbuffé. Jag hade en "ätardag" och åt av allt det goda utan samvete, vilket är ett stort steg för mig... :) Är inte så vanligt att jag äter och efteråt tycker att det var helt ok och att jag var "värd" det. Men efter allt "slit" med all mat var jag f-n VÄRD att få äta det!
Antar att jag gått upp några kilon i morgon, men det får jag väl ta igen då...vätskan kommer och går i kroppen då jag hoppar i och ur ketosen på det här viset, men eftersom jag vet om det är det ju lugnt.
Bjuder på en bild ifrån vårt påskbord.

GLA´PÅSK!!!

fredag 22 april 2011

Jag tror mina grannar måste skaffa sig ett liv...

Eller vad tror ni då ni ser denna figur som de ställt upp på åkern här utanför?

De ställde upp den först med bara en bal nertill, i onsdagskväll, men sedan tippade den två gånger under gårdagen och då kom bonden hit med fler balar som de ställde nertill...

Dessa grannar är pensionärer och har på tok för mycket tid över tycker jag...

Lååååååååång fredag

Äntligen kan jag sätta mig ner en liten stund och skriva några rader här... samtidigt som jag tittar på big brother och gräddar chokladmarängbottnar iugnen.
I dag har jag... lagat mat... lagat mat och åter lagat mat :)

Först gjorde jag maten som skulle till Brukshundklubben, och så åkte jag dit med den, och passade även på att handla lite då jag ändå var inne i stan.

Sedan jag kom hem har jag lagat mat inför morgondagen. Har fixat lammsteken, inkokta laxen, gräddfilsås, crepes med svampstuvning (i stubbar), ruccolasill, citronmarinerad sparris... i morgon ska jag fixa rostade rotsaker, koka potatis, göra rödvinssky, fixa tunnbrödsstubbar med ost och rökt lax, ägghalvor med räkor... och så efterrätten, som blir någon slags marängtårta med mandarinklyftor(på burk), grädde och chokladglass (som jag gjort själv).

Oj, vad vi ska äta !

Jag känner MASSOR i ryggen, och ändå har jag lagt mig mellan varven och vilat... blir så less!

Men men, i morgon är det PÅSKAFTON i alla fall och då kommer svärmor och svärfar på påskmiddag.

Kram kram och GLAD PÅSK igen då!!!

torsdag 21 april 2011

Alltså... det här med påskkärringar...

Ja, idag är det ju skärtorsdag och jag fixade ju ihop lite godispåsar efter att ha hittat makens sparade godispåsar. Men: Det kom ingen..?
Inte förrän nu  i kväll och då kommer det två KLASSKOMPISAR till min yngsta dotter (13 år!!!). Jag har INGENTING emot det här med påskkärringar, för mina barn har ju också gått runt i stugorna, men någon gång får det väl vara slut på det ? Och vad fick jag då? Jo, en liten pappersremsa, ca 2x5cm, som det stod "Glad Påsk" på ??? Inte ens ett fint påskkort???
Alltså, det hade väl varit en sak om de gick med som sällskap åt sina småsyskon, men icke! Jag skulle SKÄMMAS om mina barn gick runt så...

Och på nyheterna pratar de om att Svenska folket vill införa ett förbud mot "Tiggeri"...

Skärtorsdag

I morse klev jag ju upp alldeles för tidigt enligt mig själv...(snudd på sent för dem som jobbar på "vanliga" jobb) och dotter F och jag åkte på utvecklingssamtal kl 08.10. Som vanligt med henne så var det ju inga större saker att ta upp. Däremot vill hon nu satsa på att höja sitt VG till MVG i NO + SO. Det här är sista året som den här skolan ger "blockbetyg" i dessa ämnen och då är det ju väldigt smart att höja sig just i dem. Så nu ska hennes lärare ta fram uppgifter som krävs för att hon ska nå kriterierna. Blir spännande! Hon har det väldigt "Lätt" för sig och har aldrig behövt "Kämpa" särskilt hårt för att få höga betyg.

DÄREMOT blir jag så PISSED OFF på vissa lärare som FÖRVÄXLAR henne med en tjej med samma namn - och som INTE ens är närvarande på skolan... Flera gånger har hon fått "frånvaro" fastän hon varit där??? Och bild-läraren kan stå och sätta frånvaro på henne - fastän hon står bredvid, och då hon påpekar det så får hon inte ens en ursäkt??? Så både jag och hennes mentor TROR att hennes G i bild beror på att hon fått den andra damens betyg, vilket ju inte är juste, särskilt inte då min dotter är väldigt målmedveten och "duktig" i skolan... hrmpf...

Efter att ha varit där åkte jag runt med lite soppleveranser, och sedan handlade jag på coop, var till Brukhundklubben och lastade av alla kakor jag bakade häromdagen, och åkte till Jysk och köpte:
 Så nu kan vi sitta ute och fika om vädret tillåter det i helgen. De gamla utemöblerna var så ruttna så vi kastade dem i grovsoporna i höstas...så nu var vi ju helt utan här. Det här nya bordet har 2 st klaffar och kan bli hela 240 cm långt om man fäller upp båda. Det blir nog bra!


Var till granngården och köpte kattmat
(hehe, kunde inte låta bli, men min katt får endast torrfoder så kycklingarna går fria ett tag till)

Sedan åkte jag HEM!!! Trafiken hade redan kommit igång och nu tror jag knappt att jag kommer ut på "stora vägen" något mer idag.

MEN: Jag glömde köpa godis till ev påskkärringar !!!
Fick lite panik, men kom på att maken hade lite godis kvar uppe i skåpet, så jag delade upp dem i små påsar med ca 5 godisar i varje - det får duga!!!
(har man tur kommer de stackars barnen ihåg nästa år hur SNÅL jag var , och kommer inte tillbaka... ;)

Jag hade även tänkt hämta ut Rosé-vinet som jag beställt (Lindemans nya) och som kommit, men glömde koden hemma, och kan ta det då de öppnar på lördag morgon istället.
Så, nu har ni fått lite påskbilder här i bloggen :)

Ha en fortsatt skön Skärtorsdag!!!

onsdag 20 april 2011

Bäst att jag går och lägger mig nu då...

Eftersom jag ska upp så okristligt tidigt... 8.10 ska vi vara på utvecklingsamtal på dottern F´s skola...hua! Är bara att hoppas att jag får sova ordentligt i natt, för de senaste nätterna har jag haft sk*tont i ryggen och vaknat flera gånger :(


Har ni sett att ni nu kan se vilket väder jag har? Eller i alla fall vilket väder Älmsta har, som ligger närmast mig, ca 13 km härifrån. Tyckte den var lite söt att ha med på bloggen. Ni kan fixa en egen på klart.se :)

Eftersom svärsonen har påsklov den här veckan (vi har nästa vecka) så kom även han "hem" idag. De åt en tacopizza som såg helt gudomligt GOD ut, men jag smakade faktiskt inte ens en liten gnutta. I dag är dag 3 med enbart shakes, vilket betyder att jag är i ketosfas i morgon... men: sedan kommer ju påsken och då kommer jag äta, i alla fall på fredag (vi äter tacos som vanligt) och på påskmiddagen på lördag. Sedan tror jag jag återgår till kuren - vi får se!

Såg finalen av Mästerkock Sverige och var först kluven vem jag skulle hejja på, men då Jennie har en väldigt dålig attityd så föll det sig naturligt att det var Louise som skulle vinna - och så vart det ju också! Alltså, Jennie ÄR väldigt duktig på att laga mat, och är så ung, men att försvara att man filéat en fisk lite dåligt med "De hade kunnat ge mig bättre fiskar att jobba med" visar också på ett väldigt omoget sätt. Och hon behöver jobba på attityden och bli mer ödmjuk.

Nej ni... nu mot sängen!!!

sov gott!

Kommer till affären...

...och inser att jag GLÖMT LISTAN ??? *SUCK*
Jaja, jag Ska ju handla i morgon bitti igen så det är inte någon jättekatastrof,men:

Nu MÅSTE Jag ju få tala om att då jag kom hem och tittade igenom listan så är det EN ENDASTE sak som jag inte inhandlat !!! Hjärnan fungerar hyffsat i alla fall...

kram kram

Stora invasionen är nära...

Ja, imorgon händer det... i morgon är dagen som alla infödda Rospiggar bävar... dagen då vår stad blir invaderad, dagen som gör att hela stan förändras och intas av krävande, individer som tror de "äger stan" och att "stan är till för dem" och som inte har en aning om hur man UPPFÖR SIG, varken i trafiken eller då man står i kö ... I morgon är dagen då Norrtäljes affärer har ÅRETS HÖGSTA DAGSKASSA - som slår till och med julhandeln med hästlängder... i morgon kommer de...egoistiska, arroganta... vi kallar dem "måsar" då de skränar och skräpar ner...
Men andra ord:
I morgon är dagen då STOCKHOLMARNA flyttar ut till sina lantställen "på riktigt"!

Skärtorsdagen är helt GALET CRAZY och man måste nog bo här för att riktigt förstå det hela... men vi som är "Norrtäljebor" vet att OM vi ska handla ska det ske innan kl 10, för sedan GÅR det bara inte. Är helt GALET vad de ska köpa med sig, inte bara vagnen full med mat, utan även PRYLAR till sina stugor..?
"-Hur var det nu, hade vi en vitlökspress på landet..? Nä, vi köper en..." (för de KAN ju inte vänta med att köpa den till nästa helg då de säkerligen VET om de hade en eller inte..?)

Själv ska jag med dottern på utvecklingssamtal kl 8.10(okristlig tid) och har planerat att handla direkt efter det - sedan skyr jag stan och stannar här ute på landet tills invasionen är över för den här helgen :)

kramen

Påskmiddag

Så där ja! Nu har jag bjudit in mina svärföräldrar på påskmiddag på lördag! Så nu har jag planerat bufféen:
Ägghalvor, Lammstek, rostade rotfrukter/grönsaker, citronmarinerad sparris, inkokt lax, kokt potatis, inlagd sill, ruccolasill, kokt potatis, gräddfilsås, rödvinssky, laxcrepes-stubbar, och marinerade bönor... ja, så får det nog bli!
Ska även fixa mat till brukshundklubben till lördag söndag. Det får bli crepes med champinjonstuvning till lördagen och vegetarisk lasagne till söndagen. Dessa gör jag i ordning på fredag och kör in dit på kvällen. Lasagnen "vinner" ju på att stå och dra lite så det blir bra.
Massor med mat blir det i alla fall!

kramen

Hm...hur tänkte hon nu?

Ja... vad tror ni...ska Sasha bli hundmat nu?

Kunde inte motstå...

Nej, jag kunde bara inte motstå denna, så nu har jag beställt 2 st, en offwhite och en sandfärgad. Nu får vi hoppas att den sitter fint också! (och om inte så har jag ju lite som ska bort, så den KOMMER att sitta bra sedan :)



Har beställd den ifrån Cellbes, och jag tror jag är kääääär <3

tisdag 19 april 2011

Ett konstigt fenomen här hemma




Det är lite mystiskt...VEM spar på alla tomma toarullar, och VAD ska personen i fråga med dem till???
(Om inte JAG tog bort dem med jämna mellanrum skulle hela hyllan vara full ..?)

Oj!

Jag har nu bakat slut på 1,5 kg margarin !?! 3 plåtar med hallongrottor, 1 plåt snoddasrutor, 2 plåtar med kolasnittar, 2 st kladdkakor och 1 tigerkaka - och jag har inte ens snuddat med mina läppar på slickepotten med smet... :)

Kommer bli en toppenkurs !

Ja jises, vilka TREVLIGA människor det finns!
Kursdeltagarna var väldigt trevliga och pratiga och det kändes att här har vi en grupp människor som kommer att trivas tillsammans. Hundarna var ju så klart superfina de med, och mysigt med valpar (jag längtar!)

Och nu då kurserna är igång går det åt fikabröd på klubben. Så då jag kom hem blev det till att baka 2 st kladdkakor, 1 plåt med snoddasrutor och en tigerkaka - än så länge - jag planerar även nya hallongrottor och sirapskakor innan jag tar paus ifrån köket.

Är väldigt uppskattat av våra kursare/besökare att vi har hembakat fikabröd. Folk verkar inte få det så himla ofta nu för tiden? Antar att "man" inte har tid att baka i dagens samhälle?

Nej, åter till köket nu!

c u later!

Drar iväg en stund...

Japp, idag är det dags att sätta igång vårens kurs på Brukshundklubben, och den här terminen ska jag hålla en valpkurs. Ska bli sååå roligt att se vilka jag får att "tampas" med den här gången (nu menar jag kanske inte så mycket hundarna, utan mer dess ägare...*haha*)

Återkommer senare!

krameli

måndag 18 april 2011

Måndag och sjukgymnastbesök

Vilken HEMSK natt !!! Vaknade med bara 1 timmas mellanrum och kunde inte sova - pgr av VÄRK ! Var länge sedan jag hade en sådan natt :(

Vid 10 hade jag ett kundbesök, och sedan åkte jag till Norrtälje. Var in till brukshundklubben och upptäckte att det behövs mer snoddasrutor, så det blir till att baka lite ikväll. Min valpkurs börjar i morgon så jag passade på att hämta materialet till den också.

Sedan bar det av till Rusta där jag köpte :

tillsammans med en:


Så nu ska jag sitta fint då jag njuter av vårsolen :)

Sedan blev det sjukgymnasten. Han sa något väldigt konstigt, och obegripligt: "Då vi nu behandlar dig är det nog bäst att du lägger träningen åt sidan, och nöjer dig med promenader..."
Alltså, det där HÖRDE INTE JAG ! Självklart kommer jag ta det lugnt, och inte alls ta ut mig, men lite träning kan ju inte vara skadligt. Men jag ska INTE boka in mig på påskens 2-timmars boxpass - lovar!!!
Jag tänker göra som så att jag ju är värd på boxningen på måndagskvällar, och det tänker jag fortsätta vara, men inte boxas så hårt. Jag har ju dottern F som sparringpartner och då behöver jag ju inte köra på fullt ut. Men jag kommer lägga ner den andra träningen ett tag och försöka nöja mig med promenader...usch, det här är INTE vad jag vill, jäkla kropp!!!

Han sa också att han vill behandla mig så här några gånger och om det inte hjälper efter 4-5 ggr så kommer han driva på att en ny magnetröntgen görs, och det låter väl vettigt? (Han tror inte det är diskbråck, men vill ändå utesluta det, och det låter ju som en bra plan)

Han hade en manick, som man kunde mäta sina inre magmuskler med, för att försäkra sig om att man verkligen "tränade rätt" och den var superkul! Visade sig att jag hade väldigt BRA muskulatur just i "Korsetten" och kunde använda mig av musklerna snäppet bättre "än man ska".

Nu ska jag ha butiken öppen mellan 15-18 och sedan blir det boxning (schyyyyy - säg det inte så högt!;)

kramen

söndag 17 april 2011

I morgon - då jäklar!

Ja, i morgon är det MÅNDAG igen och det är väl den dagen som de flesta "börjar om" på, så även jag... OM min rygg inte kajkar ur helt och förstör allt alltså...och det vet jag ju tyvärr inte förrän jag vaknar i morgon? Spelar ingen roll hur mycket jag VILL och är BESTÄMD idag - då det kan hända att jag knappt tar mig ur sängen i morgon...*SUCK* Börjar helt ärligt bli F**KED UP på det här...

Så, nu har jag fått gnälla lite :)

Sitter på bästaste gymmet och har hela 4 motionärer här...en lugn och skön söndagskväll efter att ha varit ute väldigt mycket under dagen.

Tufflas bror ifrån Gimo, Abbe, kom förbi en sväng innan middagen och busade. De har lantställe på vätö och har därför "vägarna förbi" ibland. Är så himla kul att få besök av valpisarna och de börjar bli så stora nu...och snart har vi ett gäng till !?! Ska bli så himla roligt att ha valpar igen! Och den här gången VET vi ju lite mer hur vi praktiskt löser det på bästa sätt osv.

Nej, nu ska jag "tjuvstarta" med att tömma papperskorgar mm så jag kommer hem fort ikväll - för jag vill ju se Big Brother.

kramen

vart en trevlig kväll

Ja, det blev en trevlig kväll igår med många skratt, god mat och god dryck. Själv drack jag min cola light, så maken fick stå för de starkare dryckerna. Och till efterrätt blev det glass med varma hjortron/hallon/maränger/chokladsås - you name it! Själv så ÄLSKAR jag ju hjortron, och är den enda i min familj som gör det (kan det bero på att jag är ifrån Jämtland och de är uppvuxna här nere, jo, jag tror faktiskt det...*smile*) så jag har det väldigt sällan hemma. Så nu frossade jag i glass med hjortron, så fick de andra äta det andra :)

Vi kom väl hem runt 1-1.30 tiden i natt så i dag är vi lite sega här. Mannen började göra en liten detalj på trädäcket, som inte hanns med i somras, igår men det verkar inte som att det arbetet ska fortgå idag..? *hehe* Vi får väl se när han kvicknar till :)

Själv ska jag plantera de tre penseér som fortfarande står kvar i påsen här på altanen...jag kom liksom av mig lite, så nu har de stått där i några dagar och ska äntligen få "komme ner i jord". Sedan blir det till att skjutsa dottern till hennes dans, laga middag och sedan bege mig till gymmet och jobba i receptionen, och sedan... ja, då har den här dagen gått :)

Sitter just nu på altanen och bloggar. Det känns lite lyxigt! Hade +18 grader i skuggan men småblåser lite så linne var kanske inte det bästa, men rätt skönt ändå - det är PÅ GÅNG !!!

kramen

lördag 16 april 2011

En snabb uppdatering

Lördag och fint väder. Då har man inte så mycket tid att spendera vid datorn, men nu kände jag att jag var tvungen att lägga mig ner och vila ryggen lite, så då passar jag på :)

Dottern F och jag åkte till Norrtälje. Först var vi till Apoteket och bunkrade upp med allergimediciner: nässpray x3, tabletter 28-pack x2 och ögondroppar... Eftersom både maken och jag är allergiska så går det ju åt en del + att han tar med sig då han ju är borta på veckorna.

Sedan bar det av till Granngården för att köpa "mamma-mat" till Kajsa (Royal Canin starters, för dräktiga tikar och valpar under 2 mån) Så nu ska hon få mer energirikt foder inför det som komma skall.

Innan vi åkte hem åkte vi och handlade och jag köpte väl eg bara det nödvändigaste, så det var ingen vidare spännande shopping.

Väl hemma blev det korv med bröd till lunch och sedan dess har jag bara softat.

I kväll ska vi hem till vännerna Tobbe och Veronika och grilla. Jag har marinerat fläskytterfilé åt oss och det kommer bli sååå gott! Kenneth skulle visst också dyka upp. Vi brukar göra så att alla tar med sig det de vill grilla och dricka, och så fixar "värdparet", som nu då är Tobbe o Veronika, potatisgratäng och sallad. Blir säkert jättetrevligt!

Dottern F och pojkvännen D ska åka till Täby C och gå på bio, "Scream 4" ska de se...usch, jag som inte gillar skräckisar och absolut INTE Scream-filmerna...HU!

Ja, nu vet ni lite vad jag sysslar med idag.
Passa på att NJUTA av vårvädret !!!

soooliga kramar

fredag 15 april 2011

Nu är det fredag!

Japp, nu är det fredag och vi har intagit den obligatoriska taco-middagen :)

Mannen kom hem och var väldigt trött för han har nu gått ner och lagt sig... själv ska jag väl göra yngsta dottern sällskap vid tv´n och titta på Talang för det tycker hon är roligt.

I dag har jag mest glidit runt och småpysslat lite här...var ute en sväng, men det blåste lite snålt så jag gick in igen och njöt av solen ifrån insidan av fönstren. Vännen M var förbi och fick sina inramade foton, och hon blev superglad. Så nu hoppas jag de sitter på väggen nästa gång jag kommer hem till dem :)

Hade en inskrivning av en ny kund på eftermiddagen och det gick jättebra. Är så himla trevligt med alla nya bekantskaper som man får genom att vara rådgivare.

Ryggen bråkar så jag har inte "gjort" så mycket idag...mest småfixat, men det ska ju göras det också :)

Ha en skön kväll där ute i landet alla goa´vänner!

kramen

torsdag 14 april 2011

Jag ska bli "mormor" !!!


Ni ser dem väl ???
Nähä, inte det... nä jag har svårt att se dem själv, men vi såg i alla fall ett litet hjärta som tickade där inne och veterinären sa att "det ser ut som flera", inget antal dock och det bryr jag mig inte om. Nu VET vi att hon ska börja äta mer och så kan vi planera kring detta. JIHOOOO !!!

Så känner ni någon som vill ha en pigg & alert hund, som vill tävla/träna Lydnad/agility/freestyle och ev vallning så vet ni var det kommer att finnas sådana valpar framöver !

I dag gäller det :)

Först och främst, dagens bild över vädret:

Ja idag hittade solen - äntligen - hit och jag tror jag ska försöka kratta lite på tomten. En liten stund borde väl ryggen fixa, man "gör" ju liksom inte så mycket.

Kl 14 ska vi vara hos veterinären för ultraljudet och jag tror jag passar på att vaccinera hundarna också, så är det gjort. Dottern F är hemma förkyld idag, så hon följer med och tar hand om Tuffla medan jag är inne med Kajsa.

I kväll blir det en liten demo igen, på en syjunta, i Norrtälje. Blir säkert trevligt!

Ha en skön dag !!!

En unge i minuten

Yngsta dottern A tittade på "En unge i minuten" igår och säger: "Vad jobbigt det måste vara att vara på BB och vänta, och vänta...några fick ju vänta i flera timmar..."
Jag tittar på henne och säger: "Ja du... vi väntade ju i FEMTIONNIO TIMMAR på din storasyster, så nog VET jag hur DET är !!!"

Helt GALET egentligen, att vi "bodde" på förlossningen så länge, och sedan blev det akut kejsarsnitt och TJOFF så var ungen ute - på 5 minuter !?!

onsdag 13 april 2011

I morgon blir det u-ljud!!!

Japp - i morgon är det ÄNTLIGEN DAX !!! I morgon kl 14 ska vi vara hos veterinären och göra ultraljud på Kajsa för att se om det finns några små liv där inne i magen - HÅLL TUMMARNA !!!

Förra gången sa de "Det är minst 4 st" och det kom 10 !!! Tänk om de säger att de ser FLER den här gången, då blir jag NERVÖS *SMILE*

Mer info kommer i morgon <3

Secret bloggen

Till alla er som undrar över secret-bloggen:

För att få tillgång till denna blogg krävs det att du INTE är någon i min närmsta krets, alltså vän, familj eller släkt. Inte heller vänners vänner är välkomna, då jag vill kunna skriva helt fritt ur hjärtat - utan att såra någon, eller att få några "dumma" kommentarer. Jag vill inte heller behöva "tänka på" vad jag skriver utan måste få skriva precis rakt ur hjärtat.

Ni andra har ju denna blogg att läsa och får respektera detta.

Men till er som har secret-bloggen så finns det där ett nytt meddelande :)

Oj, var tog den här dagen vägen???

Ja, varför har jag inte skrivit något inlägg tidigare idag? Har faktiskt ingen aning :)
I morse var jag väldigt trött, och det var väl inte så konstigt då jag inte kom i säng förrän kl 02 i natt...tänk att det ska vara SÅ SVÅRT att komma i säng???
Så här såg det ut då jag vaknade idag i af:

Såg ju LITE klarare ut än igår i alla fall, men fortfarande ingen sol :(

Hur som helst tog jag mig en runda i skogen med hundarna. Vi har inte gått där på ett tag, för sist vi gick där fick jag pulsa i hög snö... men nu var snön borta och det var bara på ett ställe som det var rejält blött, men jag hade gummistövlar på mig så det funkade ju. Det dumma med detta var att gå så långt i gummistövlar var INTE vad min rygg ville...så vi gick hem igen. Men det blev en runda på nästan 45 min i alla fall.

Sedan bar det av till Älmsta och Gösta... Gösta är byns snyggo/hunk *haha*, och har Kröns Trädgård på Väddö. (För er som inte vet det så ligger Älmsta och Väddö liksom "ihop" men har en kanal mellan sig, så om man är i Älmsta är man på fastlandet, men går man över bron så är man på Väddö... hänger ni med?) Inhandlade lite påskblommor.

Då jag kom hem pratade jag i telefonen med bästaste M ganska länge, och sedan var det dags att fixa middag till tjejorna, fixa sig och åka iväg och ha en TW-demo. Kvällens tema var PANNKAKOR ! :) Så vi fixade smeten i alla möjliga tw-produkter och stekte pannkakor. Var väldigt trivsamt.

Och nu har jag landat hemma igen och fastnat i soffan framför tv´n - som vanligt :)

Jag fixade ju lite ramar till vännen M´s bilder igår och ramade in dem. Nu ska jag bara ge dem till henne också och det kanske blir tillfälle till det i morgon.

krameli

tisdag 12 april 2011

Men Herre gud !!!

Har nu sett del 2 av Plastikturisterna och blir lätt upprörd. En kvinna som tror att en bukplastik ska göra henne smal och snygg? Läkaren sa "nej, du måste gå ner minst 20 kg för det är ingen quick fix till att bli smal"
Men: Vilket OSERIÖST FÖRETAG som inte har en konsultation med en läkare här hemma i Sverige istället, utan de får boka resa + hotell, och åka ner dit INNAN de konsulterar en doktor som berättar om de får operationen över huvudtaget. Jag måste säga att jag blir mer och mer övertygad om att jag gjorde rätt som inte hoppade på den där karusellen!

Nu blir det kniven mot strupen istället.

kramen

Världens roligaste dag?

Ja, det lär inte den här dagen bli utsedd till i alla fall. Fy så grått och trist och deppigt det varit och vad jag förstått då jag läst era bloggar + kommentarer så har det varit likadant hos er andra.

Har köpt ramar och ramat in lite bilder till vännen M på henne och maken (sedan de var på bröllop och var finklädda) och de kommer att bli fina ovanför deras säng i sovrummet. Ja, jag kan skriva det här för hon läser i alla fall inte min blogg *hehe*

Nu ska jag titta på andra delen av "Plastikturisterna" och sedan blir det "kniven mot strupen"... så, en kväll framför tv´n och datorn alltså.

Varje år har TW en konferens som vi kan "jobba oss till" att få följa med på. Och nu planerar vännen M och jag att vi ska satsa på att åka på den, som i år är i Köpenhamn. (det är den konferensen som vi brukar vara så där finklädda på maskerad, som ni fått se här i bloggen några gånger *haha*) Så nu måste vi planera in våra demonstrationer i sommar så att vi kommer iväg. Vill du vara med och hjälpa mig iväg på denna konferens genom att vara värdinna för en demonstration kan du hojta till! Vi planerar att boka resa + hotell redan nu, och åka ner på onsdagen, vara för oss själva ons-torsdag och sedan flytta in på konferenshotellet fre-söndag. Så får vi en liten minisemester också. Och OM det nu skulle "skita" sig så åker vi ner och tar en semester ons-fredag, men vi brukar lyckas då vi bestämmer oss för något sådant här.

So Long..!

Jag som trodde...

...att jag skulle vakna upp med en massa sprudlande energi idag...och så möts man av det här:

och termometern står på +2 grader??? Jag vill ju ha SOOOOL och VÄÄÄÄRMEEEE ?!?

Ska åka iväg med en Tupperwareleverans om ca 1 timma och sedan till banken och sätta in pengarna.

Så jag återkommer!
krameli

måndag 11 april 2011

Hemma ifrån boxningen!

Wihooo - vad härligt. Nu har vi varit och boxats, dottern och jag. Jag tog det lugnt och gjorde inte det som gjorde ont så vi får se i morgon hur det känns, men jag är positiv! :)

Hoppade över att springa stafetten på slutet och gjorde inte några upphopp.

Så nu blir det till att duscha och sedan sega lite framför tv´n innan jag går och lägger mig.

puss o kram

Alltså, ibland är de snabba!

Nyss ringde receptionisten på Sjukgymnastikpraktiken och berättade att Jörgen fått en återbudstid på måndag kl 13! Jamen nu ser det lite ljusare ut :)

kramsen

Så där ja!

Nu är man inne i rullarna.
Jag fick träffa en sjukgymnast som heter Jörgen och han undersökte mig grundligt. Han blev imponerad av hur stark jag var i kroppen - alltid något! :)
Efter undersökningen sa han att min rygg är väldigt komplicerad och svarade inte som den "borde", men det gjorde ju det hela mer intressant, han såg den som en utmaning och ville gärna forsätta behandla mig. Men: han har ingen tid förrän den 30:e, så vi bokade den och satte upp mig på återbudslistan för nästa vecka, så får vi se. Det KAN hände att jag hamnar hos den andra OMTáren, men man märkte att den här Jörgen gärna ville fortsätta behandla mig.

Han tyckte också att jag ska ta det lugnt med träningen (eller hur !?!) Träna men inte så intensivt, inga hopp och sånt men det GÖR jag ju inte heller. Men visst, jag förstår ju vad han menar, och SKA ta det lite lugnare. Men att inte träna var ju inte heller bra, utan "lagom är bäst" ...

På vägen hem svängde jag in och inhandlade lite penséer, och har nu planterat ut dem i min kruka som står vid ingången.


Köpte även några gula och lila som jag ska plantera i en kruka och ställa vid ingången till butiken, så det blir lite fint för kunderna då de kommer.

Nu ska jag vila lite innan jag öppnar butiken.

Tjing tjing!

Ibland händer det...

Jippiiieeee!!! Jag kom fram till sjukgymnastikpraktiken - på FÖRSTA FÖRSÖKET!!! Helt underbart. Och ännu mer underbart är att jag fick en tid REDAN IDAG 9.45!

Nu jäklar ska här bråkas med ryggen - återkommer senare!

söndag 10 april 2011

Solig söndag

Äntligen en SKÖN solig vårdag!
Maken har huggit ved hela dagen och just nu skjutsar han yngsta dottern till hennes dans. Då han kommer hem hoppas jag att han byter däck på bilen, innan jag ska åka och jobba på F&S kl 17. (har bytt pass med Sara så jag jobbar 17-19 idag)

Själv började jag dagen med nästan en timma på spikmattan. Sedan har jag planterat lite frön:


Så nu hoppas vi det blir chili, squash och majs av detta. :)

Sedan packade jag min TW-leverans:


Och dessa ska köras ut nu i veckan, till 2 olika ställen.

Nu ska jag snart börja med middagen. Det får bli fläskfilé gryta med chorizo och ris/bulgur.

Ryggen är en riktig PLÅGA, och i morgon SKA jag komma fram till den där OMT-sjukgymnasten. (Annars tar jag helt enkelt och åker diy på tisdag för att boka en tid)

Ja, så har min söndag sett ut.
kramen

lördag 9 april 2011

ont jag har ont...

Jaja, ni VET ju det redan, men jag måste få gnälla liiite ;)

I dag var jag iväg och handlade lite, sedan hamnade jag på soffan, och där somnade jag..? Blev väckt av att mamma ringde och sedan var det bara att börja med middagen. Mannen stack iväg till sin månatliga herrmiddag, och den här gången var det Markku som var värd. Dottern F och pojkvännen var hem till honom i Upplands Väsby över dagen. Hans bror fyllde år så de hade lite kalas. Men sedan kom de hem igen. Och då de kom hem åt vi tacos, i och med att det inte blev någon fredags-tacos igår. Nu sitter jag är och har tagit två citodon igen och ser på körslaget.

En ganska händelselös lördag, men det har varit skönt att "bara vara" också.

kramen

fredag 8 april 2011

Har suttit 3,5 timmar på aktuen

Jaha, efter 3,5 timmar på akuten fick vi komma in till en doktor och hon kom fram till att svärsonen har någon slags inflammation i bröstkorgen. Blir till att äta coccillana etyfin mot hostan och ta alvedon + ipren mot smärtan. Det kunde även vara en spricka i ett revben, men det är samma behandling som ovan.

Alltså, jag VET att jag gnäller mycket just nu, men... min rygg vill inte alls, ändå känns det som att det var bra att jag var till gymmet med den igår, och jag ska försöka komma iväg en stund i morgon också.

Nu ser vi på Talang och äter merci här hemma...hm...

Nu vet jag

Har lagt in en liten text i Secret-bloggen för er som har tillträde där

Full fart!

Alltså, klockan är inte ens 10 och jag har redan:
1. tagit emot en kund
2. 2 limpor står och jäser på bänken
3. Fixat ris och ska nu göra sås och fisk som ska på riset och in i ugnen
4. En muffinssmet på g

...ja, Nu börjar säsongen på brukshundklubben och jag har lovat smörgåsar till i morgon och maten den ska ätas på söndag... jihaaaa!

Ryggen? Jodå... den KÄNNS, men det ska mycket till för att hindra mig *hehe*

Senare ska jag ´hjälpa M med lilla Harry. Hon ska till dr och jag tar då den lille busen i vagnen och kör runt lite på stan. Och då tänkte jag lämpa av allt på Brukshundklubben också, då jag ändå är inne i stan.

I dag blir det officiellt vad de här "avhoppande" rådgivarna ska göra...jag har redan flera kunder som ringt (+ hon som var här i morse) som vill fortsätta med CV och väljer att komma till mig istället, och de är GIVETVIS välkomna!

Nej, här kan jag inte sitta och växa fast - mot köket!!!

torsdag 7 april 2011

Nu var vi duktiga!

YES - M och jag kom iväg till gymmet och nu har vi tränat i 75 min. Härligt!
Men... ajajaj... nu känns det i ryggen, men jag tror ändå det var BRA att jag "bråkade" lite med den i alla fall

Dotterns pojkvän tror att han ev har brutit ett revben och har han fotfarande ont då han kommer hit imorgon har jag lovat att ta honom till akuten...

Nu blir det soffläge resten av kvällen :)

tjing tjing!

Jag tror jag blåser bort !?!

JISSES !!!
Skulle åka in till N-e och på vägen in fick jag väja för två stora träd som BLÅST OMKULL. Och då jag kom hem såg jag ytterligare träd som låg på vägen...Jag var nyss ut och "checkade" tomten, för att se att saker och ting stannar kvar. Många runtomkring har strömavbrott så det är väl bara att vara glad så länge vi slipper det.

Fick för mig att jag ska besöka gymmet ikväll och ska försöka få med mig M. Jag behöver det, för ryggens skull...vi får se om vi kommer iväg..?

kramen

Bajskriget är i full gång!

Ja, som ALLTID så här på vårkanten då snön smälter kommer dessa insändare i lokala tidningen ang hundbajs...jag blir så TRÖTT! Är det inte 2011? Är det inte självklart att man plockar upp efter sin hund om den gör sina behov på ett "olämpligt" ställe, där andra människor går, barn leker mm? Då plockar man väl upp bajset?
Men när jag går i skogen eller här ute på landet om hunden går ner och sätter sig i ett dike, ja då får det faktiskt vara. Ibland verkar det som att människor MÅSTE ha lagar och regler och inte kan använda det SUNDA FÖRNUFTET?

Och, som att det inte redan är NOG med insändare om detta så har någon idag skrivit:
" Jag kommer aldrig plocka upp bajset efter min hund. Jag dör hellre. MJS"

Varför skriver man så? Jag menar, det är så uppenbart att denna människa vill provocera...men jag tycker ämnet är sååå uttjatat och vill läsa om något ANNAT på insändarsidan, något som intresserar och engagerar...

Ja, nu har jag skrivit av mig lite om detta, så nu tänker jag stänga ämnet, och hoppas alla andra i Norrtälje Kommun gör det samma :)

kramen

onsdag 6 april 2011

Kom aldrig fram

Det var upptaget HELA dagen hos sjukgymnasten... men jag får fortsätta ringa i morgon.

Var på besiktningen och hade ett rostigt bromsrör som måste fixas...sedan var det två lampor som var trasiga och så kärvade den löstagbara dragkroken... Inga större fel (eller hål i plånboken) alltså! :) Har ju sån tur att M´s man är bilmek så han hjälper oss med bromsröret. Klantigt kanske att åka dit med två trasiga lampor, men så här efteråt spelade det ju ingen roll för jag måste ändå dit och visa upp bromsröret.
Maken glömde nog bort att jag skulle besikta för han brukar gå igenom bilen innan åt mig annars...och jag var ju inte i så bra skick i helgen att jag orkade "bråka" på honom om det...

Jaja, jag är NÖJD i alla fall för jag trodde faktiskt det var större (och betydligt dyrare) fel på min "pärla" som ju börjar bli till åren...:)

Hämtade dottern A vid skolan och vi handlade lite...och gissa vad? Jo, jag trillade dit på en glass...*HRMPF* Visst, det är ju inte HELA världen, men i alla fall HALVA *haha* nej då det var ett genomtänkt beslut och jag måste ju fasen få vara människa jag också.

kramisen

Upptaget upptaget upptaget...

Ja, så låter det då jag försöker ringa sjukgymnasten...men skam den som ger sig!

Har nu provat mina nya skor:


Det är inga "äkta" MBT-skor, för jag är för snål för att köpa sådana, men jag hittade de härpå Cellbes för 299 kr och det tyckte jag vara ett bättre pris! Visst, kvalitén är särskilt inte densamma, men för det priset så kan jag ta det.

Jag har bara provgått lite här inne och det tar lite tid att hitta stabiliteten men det är ju det som är idén med dem, att man ska använda musklerna till att stabilisera upp kroppen.

kramzen

I dag hoppas jag på en lugnare dag...

...särskilt med tanke på att jag ska besikta bilen också...hm...vi får se hur många poäng jag får ihop där och hur dyrt det blir?

Dottern A hittade sin mobil i fickan i morse med en Lapp: "Du får ha den i skolan idag" och det ENBART för att jag måste kunna ringa henne då jag ska hämta henne i skolan. Det är lite svårt det där med att "rycka telefonen" då hon går i skola inne i Norrtälje och åker buss mm Jag vill ju kunna få tag i ungen...hm...och man kanju inte hota med något som man inte tänker genomföra sedan, så jag är lite "försiktig" med sådana "hot".

I övrigt gör jag inte många knop...ska ringa OMT-sjukgymnasten nu!

kramen

tisdag 5 april 2011

Plastikturisterna

Såg ni programmet på 5:an nu ikväll? Jag blev ju kontaktad av den där Maya på Destination Beauty och blev erbjuden att vara med i programmet och operera mina armar där... men: Man fick betala resa + uppehälle själv och fick 20% rabatt på själva operationen... det tyckte jag var FÖR LITE för att blotta sig på det där sättet. Och efter att ha sett första avsnittet är jag GLAD att jag inte "hoppade på" det. Kändes inte särskilt seriöst då läkarna och patienterna knappt förstod varandra..? HUR kul är det då att låta någon sätta kniven i sig?
Och hon som lyfte ansiktet??? INGEN tejp på ärren och var ute i solen ??? Jag som ska tejpa mitt ärr - på höften - i SEX MÅNADER och inte sola på det på 2 år ??? Nej, jag fick inte ihop det...

Så jag får väl försöka gneta ihop pengar och betala "svensk taxa" helt enkelt...

kramen

13-åring säljes - BILLIGT !!!

Ja, det kan ju aldrig bara få vara helt lugnt... *SUCK*

Då jag var på väg hem ifrån läkaren fick jag ett sms av dottern A där hon skrev att Maggie, som är svenskalärare, var sjuk och att hon skulle ta 14.15-bussen hem, så jag behövde inte hämta henne. Ok, tänkte jag och tyckte det var ganska skönt att slippa åka in ytterligare en gång idag...

Frid och fröjd - tills telefonen ringer... Det var en mamma till Felicia, som går i A´s klass. Hon undrade om jag visste om A varit i skolan idag?
"Ja, det trooor jag..?"

Då visar det sig att hennes dotter betett sig väldigt underligt och då hon började luska så säger Felicia att hon och A har SKOLKAT idag ??? Jag lovade att prata med A och återkomma.

Så jag går in till A och säger: "Så du var INTE i skolan idag???" varpå hennes MIN avslöjar att hon ju inte var det. Sedan säger hon att hon varit på Biblioteket med en tjej i 8:an..."Jamen, Felicia var väl med också har jag hört..?" och jooo, det var hon ju... "Vad gjorde ni där då hela dagen???" Då fick jag bara svaret att de "tråkat"...hm...

Ringde upp Felicia´s mamma och berättade vad jag fått fram. Hon skulle även ringa klassläraren och be honom ta ett snack med tjejerna (ju fler vuxna som pratar med dem desto bättre)

Sedan gick jag till A och sa att jag ville ha hennes mobil "Ja, jag vet att jag kommit över gränsen" säger hon då??? Det är så här att vi har tre som operatör och de har en tjänst som heter "kostnadskontroll" där man får ett sms då man uppnått en viss summa - utöver ringpotten (man kan även se till att telefonen stängs av resten av månaden, men jag tycker det räcker med ett sms som liksom "varnar")
Hm, tänkte jag...och gick in på tre.se och tittade på "mina sidor". Där ser jag att hon har 72 kr KVAR att ringa för (av 99) men ÄNDÅ kommit upp i 167 kr på BETALTJÄNSTER !?! Och så klickar jag mig vidare och då får jag upp vad denna summa är, och det är betalningar av GODIS/DRICKA osv - SOM FINNS I AUTOMATER PÅ T-CENTRALEN !?! och de inköpen är gjorda IDAG !!!

Helt galen tar jag upp detta med A och det visar sig, mycket riktigt, att de varit i STOCKHOLM idag ???

"Ja, jag får ju ingen månadspeng, så jag har ju inga pengar så HUR ska jag kunna betala om inte med mobilen ???" (ehhh... en 13-årings hjärna är inte stor va´???)

Jag ringde tillbaka till Felicias mamma och då hade hon också precis fått veta att de varit i Stockholm. Ja, hon var lika frustrerad som jag. Det roliga var att hon sa: "Ja, först tänkte jag om jag verkligen skulle ringa, men så tänkte jag att du verkade så vettig och HANDLINGSKRAFTIG på föräldramötet sist..." :)

Vi kom överens om att höras vidare om vi fick fram något mer.

Då jag la på ringde jag mannen och då for A runt här och packade 2 stora väskor. Hon vägrade prata med sin far i telefonen och skrek och härjade. Jag la på luren och gick in i hennes rum, stängde dörren och blockerade den. Där stod vi. Hon skrek och svor åt mig att flytta på mig och släppa ut henne för nu skulle hon minsann flytta. Hon bodde INTE här och tänkte inte stanna här osv osv osv
Jag sa inte så mycket utan stod mest bara där och blockerade, och OM jag sa något så gjorde jag det med så lugn och sansad röst jag nu kunde...vi stod där i säkert 45 min innan hon till slut släppte ner väskorna i golvet och jag sa: "Ska vi lägga ner det här nu och jag kan gå och fixa middag?" och hon sa att ok då...

Just nu har jag tagit hennes mobil. Hon ska få tillbaka den imorgon bitti, för tyvärr är det ju så att jag VILL att hon har den, så jag kan få tag i henne, men det behöver hon inte få veta förrän i morgon bitti. Jag är så arg att hälften vore nog!!! Jäkla ungar !!! (Felicias mamma kände precis likadant)och vad man än säger så är det som att det bara "rinner av" henne..? *GRRRRRRR*

Nu har tjejorna ätit här och A har stängt in sig på rummet. Där kan hon stanna tills det är dags att tvätta sig och borsta tänderna...och sedan gå och lägga sig.

Ja ni... VAD GÖR MAN ???

Varit hos doktorn

Ja, nu har jag varit hos doktorn och precis som jag trodde behöver jag ingen remiss för att ringa OMT-sjukgymnasten.
Han tittade faktiskt inte ens på ryggen (såg ju på hela mitt rörelsemönster hur det var fatt) men däremot sa han: "Ja, jag läste din journal och såg dina röntgenbilder ifrån Magnetröntgen..." och redan DÄR fick han mitt fulla förtroende. Oftast tycker jag att läkarna INTE har brytt sig om att läsa ens journal innan man kommer så där fick han helt klart ett STORT PLUS !!!

Jag förklarade hur jobbigt jag tycker det är att ringa om nya värktabletter, att jag försöker "snåla in" så de ska räcka längre osv men att det ju inte blir så bra då, och han sa att "Det ska du inte behöva oroa dig för, du ska äta så många du behöver! Jag skriver ut 100 st nu och är det så att du behöver mer sedan så ringer du bara mig och jag fixar det åt dig..."
Vidare så sa han: "Du gör redan allt rätt, ta tabletter och rör dig så mycket du kan, ring en sjukgymnast och så hoppas vi det ger med sig"
Någon ny magnetröntgen tyckte han inte behövdes: "Diskarna var inte så dåliga på de förra bilderna och man gör inte något åt dem i alla fall, och de kan inte ha försämrats så mycket på de här åren...nej, fortsätt som du gör så hoppas vi det går över snart"
Han förstod också att jag känner mig deppig över att inte kunna träna fullt ut, och han sa att det har med endorfinerna att göra.

Ja, allt det här VET jag ju redan, blir bara så frustrerad över att ha ryggskott - jag är så OTJÄNT av att få det, tycker jag... *SUCK*

Hur som helst kändes det bra att jag fått vara där och prata med en läkare. Att det sedan inte resulterade i någon skillnad i ryggen, ja det visste jag ju redan innan att det inte skulle göra. Men nu har jag en läkare att "relatera" till i alla fall.

Efteråt åkte jag ner på stan och gick på apoteket och av en händelse så "råkade" jag hamna på Kapp Ahl - där det var rea också...hm... blev inte mindre än 5 toppar och en bh...men en topp ska få åka tillbaka, för den hade - som alltid - för smala ärmar...(jag orkade inte prova i affären så jag tog med dem hem och åker tillbaka med dem istället)Hade även fått ett sms-erbjudande om att jag fick 20% EXTRA RABATT PÅ REAN så det kändes som att jag gjorde ett riktigt KAP! :)

Kram kram

Som sagt, jag har en läkartid idag :)

Tisdag morgon!

Sitter här med min te-balja:

Ska få kundbesök vid 9.30 och sedan bär det av till farbror doktorn...undrar eg om man kan säga så nuför tiden? Jag menar, det skulle inte förvåna mig om den här "farbrorn" är minst 10 år yngre än jag? *haha*

Passar på att handla lite då jag ändå är inne i stan och sedan vet jag faktiskt inte riktigt VAD jag ska göra? Skulle ju helt klart behöva städa, hundarna drar in massor just nu, men samtidigt känns det så himla "onödigt" att utsätta ryggen för det, då det just är så att hundarna drar in lika mycket nästa gång de går ut igen och vi är tillbaka på ruta 1...

Vet inte riktigt vad jag ska säga till doktorn...jag skulle vilja att de gjorde en magnetröntgen, faktiskt. Förra gången som jag gjorde det hade de bara den gamla röntgen apparaten på N-e sjukhus. Ett långt rör som man åkte in i - hela jag- och som det inte fanns någon öppning i huvudändan på. Varmt var det där inne och eftersom jag då var BETYDLIGT mycket STÖRRE än vad jag är idag kändes det väldigt OLUSTIGT...och i och med värmen började jag svettas, klibbade fast mot sidorna, kände hur jag "växte" och paniken kom: "De kommer aldrig få ut mig härifrån!!!" Började grina och tryckte helt febrilt på knappen jag hade i handen, och vi fick avbryta behandlingen efter bara halva tiden (man ska alltså ligga där inne i 40 minuter!!!) Men nu har de, sedan några år tillbaka, fått en NY röntgenmaskin, som är som en "ring" man åker in i - öppen på båda sidor. (De röntgade min mage med den då jag låg inne för gallan)

Jaja, vi får väl se hur pass "på" han är, den här doktorn. Jag har aldrig träffat honom för han är ny, och så är det alltid. Så fort man visar sig på VC så vill de att man "väljer en husläkare", men nästa gång jag kommer tillbaka dit har vederbörande antingen slutat eller gått i pension? (jag brukar inte springa där så ofta)

Jaja, jag återkommer om det!

Tjing tjing!

måndag 4 april 2011

Måndag kväll

Hemma ifrån boxningen och kollar Big Brother. Boxningen gick bra. Jag tränade en hel del, men lät bli det som gjorde ont. Tänkte att det ju är BRA om jag har lite ont i morgon, då jag träffar doktorn.*smile*

I butiken hände det lite saker, skrev in inte mindre än 5 nya kunder! :) Roligt att det rör på sig!

Nu blir det till att softa i soffan tills det är dags att lägga sig.

Ha en skön kväll alla fina!

Lilla Kenzo

Ja, igår var ju min lilla lillebror (hm?) Lasse här med sin 5 mån valp, Kenzo, och här är en bild på dem:

Handlat

Ja nu har jag varit och "veckohandlat" till Brukshundklubben, tagit fram fikabröd ur frysen osv osv så att det ska finnas för dem som står i köket den här veckan.(vi har en lista där 3 personer/vecka har hand om fikaförsäljning och städning av klubbstugan)
På söndag drar mentalkommitteen igång sin verksamhet och tills dess ska jag fixa lunch till 5-6 personer. Så nu är vi igång igen!

Ryggen vill INTE vara med idag heller, och jag ser fram emot att träffa läkaren i morgon. Inte för att Han kan göra så mycket, men det kan vara bra att få in det i journalen i alla fall. Jag funderar även på att fråga om man skulle kunna göra en Magnet-röntgen av ryggen, för att utesluta att det är något annat än mitt "vanliga" ryggskott. Ja, vi får se vad han säger?

I eftermiddag är det ju butiken som vanligt, och sedan blir det KiBox, men jag tror INTE det blir så mycket träna av för mig idag... :(

kram kram