torsdag 29 september 2011

hahaha

Vad säger ni om den här då? Själv tycker jag det var en MYCKET vis man ;)

IKEA - ett serviceföretag!

Vi har garderober ifrån IKEA , och i min garderob har nu 2 st skenor till trådbackarna gått av, och hyllorna ramlat ner...mycket irriterande, men det är mitt fel - jag har säkert lagt på lite väl mycket kläder på dem, och ja... till slut går de av.

Men vad göra? Först tänkte jag att "Jaja, jag får väl köpa nya, med korgar och allt" men vad ska jag med nya korgar till? Så jag skickade iväg ett mail istället för att höra om det gick att köpa dem som Reservdelar?

Och: I dag  fick jag detta:

Hej Jenny
 
Tack för ditt mail. Det var tråkigt och höra att skenorna har gått sönder. Vi kan skicka 2 nya vänsterskenor till dig utan kostnad om du återkommer med din adress.
Med vänlig hälsning
IKEA Kundservice
 




DET Är vad jag kallar SERVICE - TACK IKEA!!!

Pling plong - Polisen ringde på...

...på min mobil alltså! Jag har den sms-signalen som låter som en dörrklocka, och det var denna som väckte mig: "Hej! Ditt pass finns nu att hämta hos Polisen i Norrtälje"
DET VAR SNABBT JOBBAT !!!

onsdag 28 september 2011

Med risk för att tappa läsare..

...i dag har det verkligen varit en mörk och triiist dag... jag har känt mig sååå låg och inte orkat med att göra något alls..? Känner mig bara "fel"...

Hade en TW-demo nu ikväll och även om det var trevligt så längtade jag bara därifrån... och när jag äntligen kunde åka tog jag en sväng förbi Wattskär, "Vårt" ställe ute i skärgården, som såldes ur släkten för 9 år sedan... stod där så mörkt, övergivet och igenvuxet...sååå trist! Är en egen halvö i skärgården, med eget badberg, båtbrygga mm Men de som köpte det bodde i tyskland och hade planer på att flytta hem till Sverige igen då barnen började skolan (de var väl ett par år yngre än våra barn) och har alltså inte flyttat dit än ??? Sååå himla sorgligt att se vårt "skötebarn" växa igen och stå helt outnyttjat... Jag brukar åka förbi där ibland, ofta om jag mår lite dåligt... som idag... :(

Trist inlägg - jag vet!!!

Man får inte skratta!!!

Nej, man får inte ens LE på sitt passfoto !?!
Först tog hon 3 bilder, men då log jag på två och på det tredje (som hon helt allvarligt tänkte sätta i mitt pass) såg jag helt groggy ut ??? Såa jag sa att "Så där ser jag ju faktiskt inte ut !" ...och så tog hon nya, och nu blev det ett foto där jag spärrar upp ögonen, men jaja, jag orkade inte bråka. Bättre än det jag hade innan i alla fall. Nu dröjer det 5 dagar tills det är klart...

kramiz

måndag 26 september 2011

Fulfotot!

Ja... ni ser ju själva: Vilken TUR det är att mitt pass är gammalt, så jag får byta ut den här bilden ! :)

Hur långt får man gå?

Har sett kvällens avsnitt av "Svenska Hollywoodfruar" och jag hoppas att det är fler än jag som reagerar på den där Gunilla Persson och hur hon beter sig mot sin dotter !?! Får en förälder bete sig som hon gör mot sin dotter? Jag tycker INTE det är ok!

Hon har ju även tidigare visat sig vara väldigt labil, ljuger för såväl fönsterputsningsfirman som polisen??? VARFÖR får hon vara med??? HEMSK MÄNNISKA !!!

...rätta mig om jag har fel!

kramiz

Ibland blir det bara så fel...

...men är man trött så ÄR man, till mitt och Fnulans försvar! Eller?

Lyxfällan?

Någon som såg på Lyxfällan i torsdags?
Min lille-bror Daniel var med - som den alldeles för snälla vännen som lånat ut massor av pengar...

update om mitt finger

I dag gjorde jag något, som jag hoppas är bra... varje gång jag tar bort förbandet på fingret har kompressen fastnat i såret och det börjar blöda :(
Men så fick jag en idé: Skavsårsplåster ! Dem kan man ju sätta på ett skavsår, och fungerar som en "extra hud", låter såret "andas", skyddar mot fukt och bakterier...så jag klippte till en lagom bit och satte på och GOSH så skönt det var! Nu gör det inte alls ont och jag slipper ha ett stort bandage på fingret :)

KRAMIZ

***VUNNIT!!!***

Alltså, vilken start på dagen!!! Fick ett mail ifrån Niina på Huvudkontoret: "Har försökt nå dig på mobilen, kan du ringa mig ASAP?"

Va??? Till saken hör att Niina har hand om faktureringen så man brukar inte ha särskilt mycket konstakt med henne? En tanke som slog mig: "Herre Gud, vad gjorde jag på galan EGENTLIGEN ??? Har jag gjort något olämpligt som fastnade på film???" ...men jag kunde å andra sidan inte komma på vad det i så fall skulle vara..? *blink blink*

Ringde och ringde och efter typ 20 ggr med upptaget svarade hon: "Jo, jag tänkte höra vad du gör den 14-17 Oktober, vill du åka till PORTUGAL ?"

Eeeehhh..? Jo, det är som så att vi haft en rådgivarutmaning det här året och alla bidrag vi skickade in till "Årets Cambridgekund"-tävlingen var en lott. Sedan skulle det lottas ut 40 deltagare till en rådgivarresa till Portugal. Men: Jag fick ett brev i somras där det stod att tyvärr hade jag inte vunnit, men stod på reserv-listan... *BLÄ* Insåg ju  direkt att HUR stor var chansen att någon hoppade av???

MEN: NU ÄR DET EN SOM FÅTT FÖRHINDER OCH DÅ STOD JAG PÅ TUR !!!

Så, mina vänner: den 14-17/10 befinner jag mig här: Hotel Vila Galé

tjihoooooooo!!!!

Då jag pratat med Niina kollade jag mitt pass, och OJ, så jag såg ut ?!? MEN: det gick ut i juli i år - så jag måste ändå skaffa mig ett nytt !!! :)

Så: ni kan ju gissa om jag är GLAD idag !!! :) :) :)

kramiz

lördag 24 september 2011

Äppelkaka !

Jag har bakat en äppelkaka till morgondagens lunchgäster på brukshundklubben, så nu doftar det ljuvligt här!

Smält 125 gr margarin och låt det svalna.
Vispa det pösigt med 1,5 dl socker.
Tillsätt 2 ägg - ett i taget, och rör emellan, och sedan 2,5 dl mjöl, ½tsk bakpulver och 2 msk mjölk.
Häll upp i en smord "springform"(med löstagbar kant). Skala 2 äpplen och skär dem klyftor. Stick ner dem i smeten och strö över socker och kanel. Grädda i 180 grader i ca 30-40 min
Serveras med fördel med vaniljsås

...och på spisen puttrar svamstuvningen...



Mus-jakt!

I dag har jag varit på brukshundklubben där det är MH (mentaltester) 2 dagar i rad. Jag serverade "Flygande Jakob" och till efterrätt kladdkaka m grädde - mycket uppskattat.
Just nu gör jag svampstuvning till de crepes jag stekt inför morgondagens lunch.

Och då jag står där och öppnar sopskåpet hoppar en MUS ut mitt framför mina fötter och slinker in.? Ja jag vet faktiskt inte VAR den tog vägen... När jag sedan ska kasta en annan sak så ser jag den igen, och då slinker den ner bredvid avloppsröret i skåpet... Så nu står musfällan laddad med KASSLER där i skåpet... nu är det KRIG!!!

Men alltså: Jag TYCKER de är söta - men vill INTE ha dem som inneboende!!!

Fnulan - you´re not alone!!!

Ja, här har man suttit och sett på bilder av bortglömd köttfärs mm hos fnulan...och så gjorde jag en djupdykning i mitt eget kylskåp...och längst in, VAD är detta???





Jo:Panerad torsk som nog borde ha blivit kastad för länge sedan -
YUK !!!

Ibland är det en NACKDEL att ha luft/lukt-täta produkter i sitt kylskåp...

Aj!

I torsdags då jag var ut med hundarna blev vi "attackerade" av en främmande hund, och Kajsa blev helt GALEN och skulle försvara oss andra. Naturligtvis var det just hon som hade nylonkopplet på sig, och jag kände hur det brände till mellan lång och ringfingret, men just då hade jag liksom inte tid att bry mig... hundägaren kom och hämtade sin hund och sa något i stil med: "Du ska f-n inte springa ut så där..." varpå jag sa: "Nej det ska han väl inte men nu är det gjort..." och så fortsatte jag upp i skogen, och han gick in bakom deras garage och så hörde jag hur hunden skrek - länge! Alltså, hade jag SETT då han gav sig på hunden hade jag ringt polisen direkt, då det är min plikt som instruiktör, men nu såg jag ju inget...tyvärr... :( Man kan ju undra hur han kan tro att den hunden tänker komma till honom nästa gång han ropar - om den får stryk då den kommer ??? *GRRR*

Hur som helst blev det ju en kortare promenad än jag tänkt, så det blödde ifrån handen. Såg ut som att lite skinn lossnat så jag plåstrade om mig och åkte på bion.

Då jag kom hem skulle jag lägga om det och upptäckte att det INTE var "bara lite skinn" utan jag hade INGet skinn där alls. La om det och väntade tills mannen kom hem igår och han sa åt mig att ringa akuten, och de sa åt mig att komma in.

Var en urgullig sjuksyster där som tog in mig i ett sidorum och la om såret åt mig och så fick jag med mig en saltkompress och lite goda råd hem :)

VARNING ! KÄNSLIGA LÄSARE KANSKE INTE SKA SCROLLA NER OCH SE NÄSTA BILD!!!










Just nu DUNKAR det i fingret, men det ser bra mycket bättre ut idag, och om några dagar hoppas jag att det är bra igen, men det sitter ju onekeligen på ett väldigt "dumt" ställe...

kram kram

fredag 23 september 2011

Crazy Stupid Love



Crazy, Stupid, Love. (2011)

En vardagkväll som alla andra får Cal en obehaglig överraskning. Hans fru Emily vill skiljas. Medan Emily genast får uppmärksamhet av kollegan David har Cal svårare att gå vidare. På en bar där han försöker dränka sina sorger träffar han Jacob, en kvinnotjusare med alla de rätta replikerna, de rätta kläderna och den rätta attityden. Jacob tar Cal under sina vingar och snart är Cal en fullfjädrad casanova. Men när det gäller kärlek går ingen säker, inte ens en casanova.


Ja ni, nu har jag varit på förhandsvisning av denna film och den var riktigt bra, i alla fall om man gillar romantiska komedier, vilket jag gör. Tragisk, varm och jätterolig story med en riktig "Twist" på slutet

Av mig får den:



dvs 4 HÖÖKAR ;)

Nu måste jag sova - god natt!!!

torsdag 22 september 2011

snart bär det av...

Kl 15 har jag en tid hos psykololgen, men det får bli en kortare session idag, då jag måste ta 15.53-bussen mot Stockholm.

Väl där ska jag och mannen träffa våra vänner Johnny, Sabina, Ulrika och Kenneth och gå på bio. Vi ska på förhandsvisning av filmen "Crazy Stupid Love" som har Sverigenpremiär i morgon :)

Återkommer !

The final five?

Om ni inte lagt märke till det har jag ändrat min ticker idag... jag är visst inne på de sista 5 kilona, TROR JAG!!!

Efter att ha varit "stor" i hela mitt liv, gick jag ju ner 67 kg och hamnade på en vikt där jag totalt tappade bort mig själv. Men jag pressade mig dit, för att få operera bort huden på magen, på landstingets bekostnad...ja, så "beräknande" var jag faktiskt och jag ångrar det INTE! Men jag sa också under hela denna resa att jag skulle "gå upp lite, till min trivselvikt", efter det att jag fått och gjort operationen.

Tyvärr gick det inte riktigt enligt min plan då jag efter operationen fick komplikationer och blev "stillasittande" i 5 månader, vilket som (så klart) bidrog till att jag ökade i vikt, utan kontroll. Efter det har jag pendlat hit och dit och så fort jag närmat mig målvikten så har jag "ätit upp" mig lite. Precis som att jag inte "vågar" hamna där - för VEM är jag då liksom???

Men nu har jag liksom "Lovat" mig själv att sluta jaga så dant och försöka hitta mig en "trivselvikt" och satt ett visst mål, som jag TROR jag trivs med.  Och nu är det alltså 4 kg kvar tills dess??? En annan sak som jag bestämt är att det får ta tid att hamna där, och då jag väl är där får vi se om det är där jag ska "stanna"..? Kanske stannar jag där några år och går ner lite till sedan, det får framtiden utvisa... nu fokuserar jag på de fem "sista" :)

kramiz

onsdag 21 september 2011

Såsig dag

I morse hade jag bestämt att jag skulle åka och träna med bästaste M, men då det bara blev 4 timmars sömn så var jag näst intill DÖD då väckarklockan ringde ... så jag avbokade vår date. Blir nytt tillfälle på fredag.

Har ont i nacken och huvudet idag och jag tror att det här "sur-vädret" bidrar... Åkte in till N-e för att följa med dottern A och titta på en jacka på H&M som jag såg till henne igår,men tyvärr fanns inte hennes storlek.

Sedan bar det av till bilprovningen med Pärlan... 1 bromsrör som måste bytas och en lampa som måste riktas...jaja, det kändes ju överkomligt! :)

Nu har jag fastnat framför tv´n och datorn och det känns som att jag blir kvar här ett tag till...orkar inte ta mig för något alls idag...vissa dagar bara ÄR det så...

kramiz

tisdag 20 september 2011

Politikermöte

Dagen började jag med att åka till stan för att uträtta lite ärenden, och råkade visst köpa mig en ny höstkappa på H&M:



Och då jag kom hem tog jag med mig Stella och Tuffla ut i skogen, och väl där hittade jag en hel del trattisar:


Var ju inte alls meningen att jag skulle plocka svamp, men som hundägare har man ju alltid påsar i fickan, så 2 st hundpåsar fulla blev det. Och då jag kom hem blev dottern F så inspirerad att hon tog med sig Kajsa och bästisen Becca ut och plockade mer :)

Nu ikväll var jag på enhetsrådsmöte, och det var riktigt intressant då 4 st ifrån barn och skolnämnden gästade oss. Det konstiga är att av dessa 4 var det bara 1 st som hade barn i skolåldern, de andra tre var mycket ÄLDRE..? Vad  vet DE om dagens skola liksom??? Kändes liiite konstigt, faktiskt... En av dem tyckte det var synd att barn i dag inte vet hur man handmjölkar en ko (???) och en annan sa att på hennes tid hade hon fått stå i ett hörn och NIGIT i en timma för att läraren tyckt att hon snarare "knixade" än neg ??? Är det så konstigt att dessa har svårt att tillgodose (och förstå) behovet av "En dator till varje elev" ??? Borde man inte själv känna att någon yngre borde få ta ens plats i just en sådan här nämnd efter att man uppnått en viss ålder?

Jaja, intressant var det i alla fall!

kramen

måndag 19 september 2011

Hallå världen!!!

Äntligen, ja äntligen är jag människa igen, även om jag FORTFARANDE är trött !?! Haha - man är inte 20 längre, det är bara att inse...

Hur som helst: Vi var på GALA ju!!!

Bästaste M kom hit innan så dottern A kunde föreviga oss i våra klänningar, som båda är av det superkända designmärket: JHD dvs JennyHöökDesign :)

Håll till godo:











Mannen var snäll nog att skjutsa in oss till stora staden och Clarion sign hotel...där GALAN hölls.

Menyn såg ut så här:

Oxcarpaccio med syltad svampsallad, permesan oh ruccola

Citron och örtstekt majskycklingbröst med Bourguignonne garnityr och krämig dinkel

Svartvinbärsmousse och vit chokladmousse med äppelcidersås och äppelchips

...och så VIN - en hel del vin...

Till saken hör att jag äter inte carpaccio eller permesan, och är allergisk mot äpple...samt att den där moussehistorian inte smakade särskilt mycket, så jag lämnade halva den (ett av mina motton är ju att jag "inte äter för ätandets skull") Men det var gott och vi hade väldigt trevligt!

Tina Lejonborg var konfrencier och hon var superbra!!!
Det delades ut priser, men tyvärr vann inte min tävlande, men alla där inne var ju vinnare!

Sedan kom Tobias Karlsson ifrån Let´s Dance och lärde ut lite sköna salsa-moves :)

Något som bästaste M och jag är duktiga på då vi är ute och partar är att hitta "sponsorer"... till baren ;) Vet inte varför egentligen för det är inget vi på något sätt planerar (eller hur !?! tänker ni säkert, men faktiskt det ÄR sant !!!) utan vi är väl bara helt enkelt så trevliga och sociala ... eller nåt..?(eg vill vi inte veta sanningen - så detta är VÅR sanning *hahaha*)

Men...sponsorer gör ju oxå att man inte riktigt tänker till... inte på att det finns en morgondag...haha...så vi blev ganska...på lyset..? Inte så att vi på något sätt var odrägliga, men ändå... lite för mycket och under för lång tid blev det allt, så det var två trötta partypinglor (?) som klev in i bilen då mannnen hämtade oss... två slagna hjältar snarare...

Kom hem till den sköna sängen vid 4-tiden...sååå skönt!

Ja, igår var man INTE på topp !!!
Hade ju hundkurs kl 12 och sedan jobbade jag 2 timmar på Friskis på kvällen, men det var också allt jag orkade med ...

...Det är TUR att det bara är gala 1 gång/år, men ROLIGT var det !

kram kram 








söndag 18 september 2011

jag är inte människa ...

...än!!!
Återkommer i morgon med bilder och uppdatering, och förhoppningsvis har jag vant  mig vid att skriva på tangeterna med lösnaglarna på tills dess oxå... (Sist jag hade lösnaglar var på min bröllopsdag - 1993 !!! Det var innan bloggandet det)

puss  o kram - vi syns i morgon!!!

fredag 16 september 2011

Om ni undrar...

...vad jag gör och varför jag inte uppdaterar så beror det på att jag: BRODERAR !!!
Fick för mig att brodera samma små "stjärnor" som jag sytt på sjalen - längs hela fållen nertill på klänningen !!! Ja, har man inte jobb så skaffar man sig !!! Återkommer!!!

kramiz

onsdag 14 september 2011

Aj!

Ja, i morse var det då dags att bege sig till provtagningen på sjukhuset igen och lämna ifrån mig av mitt dyrbara blod...hrm... varför tror ALLA som jobbar med att sticka folk i armen att just DE är de bästa ??? Jag ÄR väldigt "svårstucken" och jag har i stort sett bara ETT ställe där det brukar fungera, och då man säger så och liksom visar VAR det är, så bara MÅSTE de tala om hur duktiga just de är och att de minsann ska lyckas hitta något... visst... det slutar ALLTID med att jag blir som värsta nåldynan, och "spåren" blir att jag blir grön-blå i flera dagar efter, och att de till slut sticker på det ställe där jag visade att de skulle sticka ... *SUCK*

Jaja, nu är proverna lämnade och hon sa att det kunde ta upp till en vecka innan de nådde doktorn...

I dag har jag broderat och broderat och BRODERAT !!! Vad? Jo, just nu håller jag på med sjalen till galaklänningen som jag ska ha på löradag. Många små stjärnor och pärlor blir det... dottern F har hjälpt mig att nåla upp fållen så att jag nu ska kunna fålla klänningen. Den har lite "släp" i bak, och det har jag alrig haft tidigare, så vi får väl se om jag lyckas eller om jag snubblar och bryter benen... (skulle ju liksom vara lite "typiskt jag" på något sätt, att fastna med släpet i någon dörr och klota bakåt, slå huvudet och få hjärnskakning... men, nu ska vi inte måla f-n på väggen i förskott!)

Bilder kommer senare - så klart!!!

kram kram

tisdag 13 september 2011

Varit hos doktorn

Ja, jag vet inte vad jag förväntat mig ... men Panagiotis "Panos" Papachristou var bara så svensk som man kunde bli och en yngling... jag hade väl föreställt mig en äldre man med dålig brytning... hahaha, så FEL det kan bli !!!

Hur som helst var han väldigt noggrann i sin utfrågning och sedan lyssnade han på hjärtat, lungorna, kollade reflexer, klämde på magen osv... sedan fick jag göra ett ekg.


och det såg ut ungefär som på bilden, och jag hade sinusrytm...jaha? Men vad ÄR det då??? VARFÖR svimmar jag ??? Ja, det visste han faktiskt inte. Det oroande var inte levervärderna utan han koncentrerade sig mest på kaliumvärdet som är lågt. Det som är bra är att jag låg inne i januari/februari i år (då jag opererade bort gallan) och då togs samma prover -och de var helt normala !?! Alltså är det någonting som "hänt" sedan dess..?

Så: i morgon bitti ska jag dit igen och ta nya prover, så får vi se om de förändrats något?

Jag frågade om det här med att äta banan, broccoli, bönor mm (som innehåller kalium) men då skrattade han bara och sa att det lilla jag får i mig genom det inte skulle förändra situationen allt för mycket. Självklart var det bra, men jag fick inte förvänta mig någon större förändring, så då kan jag bara be folk att "dra" då de påpekar dessa ting! ;)

Så... läget är oförändrat, och i morgon blir det provtagning.

love,

måndag 12 september 2011

Trist väder!

Ja, idag är det ett väldigt trist väder...grå himmel och regnet bara öser ner...men men, efter regn kommer det ju sol - så jag håller ut!!!

Dottern A är sjuk igen så hon ligger i sängen idag, och jag hoppas hon kryar på sig nu...

Stella tycker det är fruktansvärt trist att inte ha någon jämnårig att leka med nu då brorsorna åkt

...och nu är biljetterna bokade till 50 Cents konsert i Sandviken den 28:e Oktober, så nu blir 16-åringarna här i huset glada, och maken och jag får ta oss en liten utflykt till Sandviken den kvällen för att ge dem skjuts hem :)

kramiz

Arbete!!!


Ja ni... har man inte jobb så skaffar man sig... Vi har ju köpt det här huset av våra vänner, och han är snickare. Nu har vi ju upptäckt och håller på och åtgärdar en vattenskada i källaren/tvättstugan, som vi inte riktigt har förstått VAR den kommer ifrån... tills igår... då mannen rev innerväggen mot den sidan som ligger mot marken, och vad hittade han där - om inte ett HÅL GENOM GRUNDEN UT TILL MARKEN !!!???!!! Och inget LITET Hål heller !!!???!!! Här har det alltså kunnat stå och bara sippra in vatten under årens lopp, och KONSTIGT att det drar upp i virket ??? Alltså: Jag är INGEN snickare men JAG förstår att man inte kan göra så !!! *GRRR*

Så nu har mannen fått gräva fram hålet ifrån utsidan och täppa till  det tillfälligt, tills vi kan gjuta igen det.

...och eftersom vi hade en liten incident här för ett tag sedan, då våra hundar "råkade" hitta grannens höns..(MYCKET pinsamt) håller mannen även på att förstärker staketet...

Så: Först jobbar han hela veckorna och sedanf år han komma hem och jobba helgerna oxå - konstigt att vi vill flytta???
kram

söndag 11 september 2011

Helgen är över!

Ja, nu är helgen över, och ni kanske udrar vad jag har haft för mig?
Ja, som ni vet så fyllde ju då dottern A 14 år i lördags, och hade beställt smörgåstårta. Sure! Men innan vi firade henne så kom Ulla och hämtade lilla Roggi, så nu hade vi bara en valp kvar här hemma!

Tills vännen M med familj kom och då de inte hade någon hundvakt för kvällen fick deras "Blixten" stanna här över natten :) Så för Stella så ersattes bara en brorsa med en annan ...

Vi firade A och det var trevligt. Hon var supernöjd då hon senare åkte iväg med sin kompis på bio: Smurfarna :)

Stora syster F hade "stylat" lillasyster, och då blev de helt plötsligt väldigt lika !??


Sedan bytte vi om, för vi skulle ju på fest med tema : Country...



Tyvärr hade trubaduren blivit sjuk (ingen ersättare fanns), den mekaniska tjuren fungerade "så där" och kvällens fest blev inte riktigt vad vi tänkt oss... så vi avslutade hemma hos M och D istället, så det blev en trevlig kväll hur som helst (även om vi faktiskt förväntat oss en kväll med dans, trubadur och lite mer party...)

I dag har jag haft hundkurs här hemma och det gick bra. Sedan bar det av till receptionen på F&S och just nu sitter jag tydligen uppe och väntar på att de släpper biljetterna till 50 cents konsert den 28/10 i Sandviken (de släpps 00:00 så det är ca ½ timma kvar *puh*) Dottern `F och pojkvännen vill så gärna gå och det här är det enda de pratat om sedan de fick nys om konserten, i går...so: Wish us luck!!!'

kram

11:e september

Ja ni... 10 år sedan ... vad säger man? Vad gjorde ni den här dagen för 10 år sedan? Själv gick jag hemma då min kompis ringde mig och sa: "Har du sett på TV? Har du sett vad som händer i USA? Har du hört något ifrån Irén???"

Irén är då min vän som bor i Washington DC och just den här dagen var även våra vänner T & V (V är Iréns syster) + deras 2 flickor där och hälsade på... Jag satte på TV´n och kastade mig på telefonen... klockan var bara morgon i US och jag tänkte att de nog inte hunnit ut än... rrrr...rrr...rrr...inget svar på telefonen. Ringde och ringde och ringde och emellanåt var det överbelastningston och sedan inget svar... Men efter några timmar ringde IREN mig: "Jenny, vet du vad som händer här borta???"

Det visade sig att de varit på visning i Vita huset, eftersom de nu hade Sverige-besök, på morgonen, och då de gick där inne kom vakterna rusande och skrek: "Ni måste ut här ifrån - det kan finnas en bomb i vita huset !!!" och utanför var det KAOS ! De tog sig till bilen och nu satt de i oändliga köer för att ta sig hem, bland alla som ville fly staden, och lyssnade på radion och försökte begripa vad som hände... så jag fick berätta det jag visste... Det gick ju bra, men satte vissa spår i dem, som säkert aldrig kommer att försvinna. Och fastän mina döttrar inte var så gamla så kommer även de ihåg det, just bara för att vi var så rädda för våra vänners skull...

Så, idag tänder vi ett ljus för terrorns offer!
kram

fredag 9 september 2011

Full fart!

Ja, idag har det varit full fart. I alla fall känns det som det... I morgon fyller ju dottern A 14 och jag har inte hunnit inhandla en enda present, då jag ju inte kan lämna valparna själva hemma... men, "som tur var" så kände sig dottern F sjuk imorse, så hon blev hemma - Perfekt! (ja, det var ju inte perfekt att hon börjar bli sjuk, förstås, men OM hon nu ska vara hemma så var idag en bra dag!)

Jag åkte in till Norrtälje och inhandlade de presenter jag tänkt till henne. (kan ju inte avslöja något här, ifalls hon får för sig att kolla in morsans blogg)
Sedan är det ju så att vi ska gå på fest i morgon med countrytema, så jag var och inhandlade flanellskjortor (var "Tag 3 betala för 2" på dressman, så nu fick mannen 3 nya skjortor, och jag får låna en i morgon) och sedan köpte jag mig även ett par jeans. Var även till tygaffären och köpte en slags "frans" som jag ska ha på sjalen som tillhör galaklänningen jag syr (som jag ju ska ha på Cambridgegalan nästa löradag)och så lite mer foder.

Sedan bar det av till Coop, och efter det hem och "fixade" lite innan mannen kom hem och det blev tacokväll.

Nu har jag bakat en plåt med äppelmuffins med vaniljsås, och lagt ihop en smörgåstårta tills i morgon.

VÄLKOMMEN NI 2 NYA PRENUMERANTER - HOPPAS NI SKA TRIVAS!!!

kram kram

torsdag 8 september 2011

Föräldramöte nr 2

Jaha, idag var det då dags för Föräldramöte på dottern A´s skola. Hon går ju i Musik-klass och jag måste säga att varje gång jag är på F-möte med de föräldrarna så är det flera av dem som är "udda"...Skapar "problem" som inte finns. T ex har klassen endast 30 min´s luch en dag, vilket dessa föräldrar var snabba att ta upp. Det skapade stress osv osv och VISST, jag kan HÅLLA MED om att det är kort om tid, men jag litar också på att den som gjort schemat har gjort allt vad han kan för att göra schemat så "bra" som möjligt. Det är en stor skola, lärarna har många olika elever, i olika årskullar, och de KAN inte ta hänsyn till just VÅRA barn - då blir det ju samma sak för någon annan klass. Det handlar om att "ge och ta" och det roligaste var då klassläraren frågade: "Har ni hört av era barn att det är kort om tid?" och INGEN svarar "ja" ??? Inte ens de som dryftade frågan !?!

En annan klagade på att det var "obligatorisk prao" på 1 v för att det "är svårt för en företagare att hitta "vettiga" uppgifter till en elev på 14-15 år..."

Visst, jag är inte sen att invända om jag anser att något är fel, men då det kommer just till sådana här saker så handlar det ofta bara om att "gilla läget"...

krameli

Domningar

Har domningar i läpparna och fingrarna... vad det beror på? Ångest enligt psykologen... och ja, det kan nog stämma. Ångest för vad? Jag känner mig lite stressad av det här med svimningarna, och att jag ska till doktorn. Vet inte hur många som de senaste dagarna sagt till mig: "Jamen, ät en banan så får du i dig kalium" Ja, jo... det skulle jag ju kunna göra, men det funkar ju inget bra med min "diet"... många tänker säkert: "Herre Gud, hon kan väl inte tänka på dieten just nu..?" Men, jo, det GÖR jag och det är väl just här som mitt "Problem" ligger. Mitt värsta scenario är att Dr på tisdag säger åt mig att INTE äta mina shakes... HUR gör jag då??? Försöker att inte tänka så... det får vi ta då vi "kommer dit" helt enkelt.

I dag har det verkligen regnat...

Men valparna och jag hann ut på vår morgon prommis INNAN det började:

Har jag berättat att Norrtälje fått en ny park? Hur som helst heter den Gustaf den 2:e Adolf park och ser ut så här:


Ser kanske inte så märkväridgt ut här, men den är jättefin och passar in i stadsbilden...tyvärr var ju vädret lite tråkigt då jag tog bilden, men kanske kan det bli solskensbilder senare ;)

kram kram

onsdag 7 september 2011

Trevlig demo

Jaha, nu har jag varit iväg och haft min Tupperwaredemonstration och det var supertrevligt! Nu sitter jag och "tittar ikapp" på mina såpor (tänk vilken tv-slav jag är *hahaha*)

Hade några kex kvar i burken, sedan i lördags...hm... dumt - mycket dumt!!! :( Men man kan ju se det som så att NU har vi inga kex kvar ;) Får väl stå ut med att vågen kanske står helt still i morgon, men jag har mig själv att skylla! Förhoppningsvis har jag inte förstört "allt" för mycket i af :)

Ryggen vill inte alls längre...tror att jag är ute på alldeles för många promenader, då jag ju går "dubbelt" då jag har 2 valpar och 2 vuxna hundar hemma...och alla ska på promenad, men jag kan inte ta dem alla på en och samma gång.

kram kram

Vad trist!

Stefan liv har omkommit i en flygkrasch - läs mer här.
Jag är ingen hockeyfantast, men ändå... vad tragiskt! :(

I dag...

...är det det som man brukar kalla "ett riktigt hundväder" här... fast de som myntade det uttrycket har då inte träffat min Kajsa...man öppnar dörren, hon kikar ut - och går in och lägger sig på sin kudde.

Men jag och valparna tog en liten prommis i skogen och sedan var det bara att bege sig till N-e och träffa Psykologen. Hade ett bra samtal, och hon är lätt att prata med, men det är väl också så en psykolog ska vara, antar jag...Just nu pratar vi mest om vad vi ska jobba med framöver och försöker kartlägga problemen, och så blir det ju lite snack om det som händer i mitt liv just för dagen också. Vi kommer att träffast en gång i veckan i minst 1 år, tror hon...

Nej, nu ska jag se över och packa mina Tupperwareväskor inför kvällens demo... var ju evigheter sedan, känns det som...
kramiz

En liten reminder!

Glöm inte bort att jag beställer det fina specialerbjudandet på söndag kväll! Sprid gärna detta bland era vänner, så kan ni gå ihop om frakten. För att det inte ska bli allt för mycket extra kostnad ( i form av frakt) så bjuder jag på expeditionsavgiften (30 kr) !!!

SENAST SÖNDAG KL 20.00 BEHÖVER JAG ERA BESTÄLLNINGAR!!!
(gärna via mail: jennyanne@etanet.se)

wohooo - välkommen!

F´låt - jag har ju MISSAT något VÄLDIGT VIKTIGT:

VÄLKOMMEN MINA NYA PRENUMERANTER - HOPPAS NI SKA TRIVAS HÄR I MITT LILLA KRYP IN !!!

Kallelse

Jaha, nu har jag fått en kallelse ifrån vårdcentralen. Ska dit tisdag 13/9 kl 09:50 "för uppföljning av förhöjda leverprover" hos dr Panagiotis Papachristou. Ska bli himla intressant för idag har jag varit nära att svimma tre gånger !!! :(

Har nu även fått mina nya "plättar" (Elektroder) till min TENS-apparat, så nu sitter jag här med lite skön TENS-massage på min onda rygg! NIZZZEEEE!!!!



kramiz

tisdag 6 september 2011

Inlägg 666

Japp, nu är det nr 666 - the number of the beast... hehe... som det gamla Iron Maiden -fans jag är så kunde jag ju inte låta bli att reagera då jag såg detta ;)

I dag har jag varit till stora staden. Åkte med de nya dubbeldäck-bussarna in, och eftersom jag är från landet, såg jag givetvis till att "tränga" mig så jag stod som nr 2 i kön och därför kunde inta platsen längst fram på övervåningen :) Tänkte ta en bild, men på sätet bredvid mig satt en ung kille och jag tänkte att han kanske skulle tycka jag var patetisk, så sorry - blev ingen bild!
Skickade i af ett sms till dottern F: "Jag sitter längst fram där uppe!" och fick till svar: "Cool du är!" :)



Vi möttes vid Tekniska Högskolan och tog bussen till Fridhemsplan, där vi mötte upp mannen och gick till St Eriks Gymnasium, som med sina 1500 elever är det största gymnasiet i Stockholm Stad. Vi samlades först i aulan där rektor höll ett litet inlägg, och sedan fick vi gå med mentorerna till resp klassrum och få lite mer information. Skolan var jättefin och mentorerna verkade väldigt bra. Jag föstår att hon trivs - även om hon måste åka 05:45 och komma hem 19:00...jättelånga dagar!!! :(

Fick också veta att Stellan Skarsgård´s yngsta son, Valter, går 1:a året på estet där även han, fast han går i teaterklassen.

Sedan tog vi bussen tillbaka hem till vischan, och nu slötittar jag på tv... är helt slut efter min lilla utflykt *asg*

kramiz

måndag 5 september 2011

*TÄVLING*

Jaha, så är det dags igen! Nu ska här tävlas!!!
Priset är denna:

En värmeplatta till kaffe/te-koppen som kopplas till USB-porten på datorn - perfekt för dig som sitter länge och vill ha varmt kaffe/te !!!

Hur gör ni då?
Jo: först och främst kommenterar ni detta inlägg och skriver en motivering till varför just DU ska vinna denna, och sedan länkar du till detta inlägg i din blogg.
Har du ingen blogg kan du länka hit ifrån din Facebook ;)

Tävlingen avslutas den 15:e september kl 24.00. Vinnaren meddelas här i bloggen den 16:e

SÅ PASSA PÅ ATT TA CHANSEN NU !!!

LYCKA TILL !!!

Mitt fynd!

På vägen hem ifrån Formex-mässan i fredags stannade jag till vid Täby Centrum och "råkade" hamna på Indiska *OOOPS!*
Ja... vad ska man säga? Tänkte först köpa stearinljus till kandelabern, att användas under lördagens middag... men så hittade jag dessa:



De bara skrek : Vi vill följa med dig hem !!! och vid närmare eftertanke är det ju enklare att ha ljuslyktor med värmeljus än en kandelaber på bordet, då man ska skicka runt mat osv.
Och så blev det en "löpare" och lite matchande servetter... och så här blev dukningen:





Och så lite bilder på värdinnan då...



 Det fina Vegi-halsbandet vann jag hos bästaste Fnulan för ett tag sedan -snyggt eller vad tycker ni?

kram kram