tisdag 31 januari 2012

Ett avslutat projekt igen!

Kommer ni ihåg förra veckans real-life, ang heminredning? Jag skrev där om mitt senaste projekt, och i söndags tog jag tag i det, coh slutförde det hela.

Så nu har lampan ovanför trappan förvandlas från:



Till:


 Den ser lite sned ut, men jag hoppas att den kommer "hänga ut sig" lite om några dagar. Blev samma stuk som på de andra lampskärmarna med linnetyg och spetsar.

kram

real life : en doft ifrån förr

Ja, veckans tema hos Yohanna är en doft ifrån förr. Jag fick lov att småle lite då hon skrev om sin "doft ifrån förr" - för jag har samma!

Då jag känner lukten av bensin, då blir jag liten igen... varför? Jo, för min pappa jobbade på:


På den tiden (nu pratar vi 70-tal) gick det till så på bensinsstationerna att det kom ut någon ifrån bensinmacken och TANKADE ens bil... hallå, vad hände med DEN servicen ??? *haha* Pappa var bilmek, och sedan dess "gillar" jag bensindoften... (men jag vill poängtera att jag INTE är en sniffare!)

En annan doft som frambringar minnen är doften i farmors hus. Nu såldes det huset för snart 10 år sedan, men de som köpte det bor inte där mer än några veckor på sommaren, så det skulle förvåna mig om farmors doft inte finns kvar i huset. :)

Ja, det var lite dofter ifrån förr!

kram

Någon fick halta hem...

Då jag gick förbi ett av Norrtäljes uteställen igår gjorde jag en märklig upptäckt:

Ser ni vad det är???


En klack till en sko! :)
Ja, där låg den... klacken som säkert ställde till det en hel del för ägarinnan, som fick halta hem efter en kväll på krogen...


Då jag skulle gå och lägga mig igår möttes jag av detta i sovrummet:


Hm... INGEN hund får vara i vår säng... men Tuffla vet nog inte att hon ÄR en hund ... ;)

måndag 30 januari 2012

Provjobbat!

Helgen gick åt till att... må dåligt. Trist men jag känner mig fortfarande "halvsjuk". Har himla ont i bihålorna, men "inget mer" liksom... men men... antingen bryter det väl ut, eller så får jag gå så här tills det försvinner igen. We´ll see...

I dag har jag "Provjobbat" på Poraths guld. Jag var där 10.30-14. En sak som jag blev varse om var att nu säljer folk sitt guld. I reklamen säger de ju att man får ca 350 kr/gram - men det är ganska missvisande, då det handlar om 24 karats rent guld. I dag var priset 185 kr/gram för 18K guld. Men det var många kunder som kom in och sålde sådant som "bara legat i lådan"...

Det gick väl bra att jobba, även om jag inte gjorde så mycket mer än observerade, ställde frågor, kollade runt i alla lådor (finns hur många pryttlar som helst i den butiken!) osv osv Nu är det tre till som ska provjobba den här veckan, sedan får vi se vem de bestämmer sig för.

Då jag åkte därifrån kände jag hur ONT jag hade i ryggen :( Men jag tror att om jag skulle få jobbet så får jag tänka mer på vilka skor jag använder och att jag kanske kan sitta lite, vilket jag inte gjorde alls idag.

Då jag kom hem var det dags att ha butiken öppen, och där var det DRAG idag! Hyllorna ekar tomma och det är tur att jag får hem mer redan imorgon!

lördag 28 januari 2012

Alltså, jag mår inte bra ..?

Nej, vet inte riktigt hur jag ska förklara det, men jag har ont i bihålorna, måste ta nässpray med jämna mellanrum och har huvudvärk, som kommer just ifrån bihålsområdet. Jag har inte feber, hosta eller några andra förkylningssympotm, men är jättetrött och jätteslut..? SKUMT!

I går blev det klart att jag ska provjobba i butiken redan på måndag - wow! Så jag har ju inte riktigt TID att vara sjuk, och försöker ta det lugnt här hemma tills dess.

Mannen och jag åkte och handlade lite. Är just nu 8 cola zero för 95 kr på Coop, och det är något som jag inte missar, för jag är ju colazero-o-holic... så nu bunkras det upp här hemma!

I övrigt blir det en lugn kväll på soffan. Ska titta på mina favvo-muskleknuttar nu :)

kramiz

fredag 27 januari 2012

Yes!

I dag fick jag ett mail ifrån guldsmedsbutiken:

"Hej Jenny
nu är det dags för att sålla er sista som var bra så
hur ser det ut nästa vecka kan du komma in någon dag och provjobba
ca 11-14
vilka dagar skulle du kunna"

så: jag är ännu inte ute ur leken !!! Vad roligt!
Nu får vi se hur det känns att jobba där nästa vecka, och hoppas att de ska tycka att jag passar för jobbet! Mer info kommer - lovar!

I övrig är läget oförändrat...bihålorna och huvudet värker och jag vet inte vad jag ska ta mig till för att fixa det...men som sagt: jag får hoppas det bryter ut snart, så jag kan bli frisk igen.

I morgon ska dottern F till dr med sin fot, och jag hoppas att de röntgar så vi får veta vad det är för fel på den.

Dottern A fick sin Iphone4, som hon köpt på tradera idag och den var hur fin som helst! Så nu är hon supernöjd :)

kramzen

onsdag 25 januari 2012

Onsdags date

Jag tog mig i kragen, bytte om och åkte in till Stockholm för en date med mannen. Jag älskar verkligen att åka bussen in dit :) (ja, även hemresan är trevlig)

Väl där åkte vi iväg för att äta lite. Jag är verkligen inte på något roligt humör, men mannen stod ut med det... jag måste se till att bli sjuk - så jag kan bli frisk igen!

Fick en lapp i brevlådan idag att de kommer att stänga av vattnet här i morgon mellan 8.15-15.00 pgr av underhållsarbete. Så nu har jag tappat upp en massa vatten och ska se till att duscha innan jag går och lägger mig, så klarar jag mig i morgon :)

kram kram

Flytta hem?

Jag vet inte hur många av er som vet det men jag är ju uppvuxen i en liten Jämtländsk by som heter Tandsbyn (2,5 mil söder om Östersund). Då jag slutade skolan flyttade jag ner till min pappa i Roslagen och då kunde jag väl aldrig tro att jag ens skulle tänka tanken på att flytta tillbaka...

Varje gång som jag åker upp till Jämtland känner jag ett inre lugn...det är så vackert och känns så "hemma". Och ju äldre jag blir, desto mer bejakar jag "jämten" i mig...kanske kallas det för att mogna, inte vet jag ;)

Och häromdagen satt jag och tittade runt lite på hemnet och hittade detta:

http://www.hemnet.se/bostad/villa-5rum-tandsbyn-ostersunds-kommun-sattarvagen-3-3250336#.TxxlIjYICVY.facebook

Det här huset ligger inte långt ifrån det hus som jag växte upp i, bara lite snett bakom...skogen bakom är alltså "min" skog, där jag sprang/åkte skidor/lekte cowboy och indianer... nostalgi!!!

Och priserna är ju helt SJUKA !!! 875 000??? Vi skulle kunna sälja det här huset, bli 100% skuldfria och köpa det KONTANT !?! Tänk känslan: INGA BANKLÅN !!! Bara betala det som det "verkligen kostar" att leva... wow!!!

...tyvärr finns det två nackdelar i det här: Snö och myggor... Å andra sidan är det inte sådana här slaskvintrar som vi har här på kusten utan ren kyla med torr luft. Det går liksom inte att jämföra med den luften vi har här... -10 grader här kan kännas värre än -25 grader där uppe.

Jaja... tanken är ju lockande, men jag tror inte min familj är lika lättövertalade som jag... hahaha

kramiz

skallebank

Vaknar upp med huvudvärk och känner mig allmänt slö...ont i kroppen för att inte prata om bihålorna... men är ändå inte Sjuk "på riktigt" än..? SÅ himla irriterande!!!

Är ju onsdag och står date med mannen på schemat så jag ska rycka upp mig, byta om och bege mig inåt stan...

kramiz

Real life- dax igen!

Den här veckan handlar Yohannas real-life om våra hemma projekt, och inredningsintresse.
Ja... ni som känner mig vet ju att jag ÄÄÄLSKAAAR inredning, och faktiskt tycker jag att jag har "ett öga" för det också! Jag slukar heminredningstidningar och alla möjliga tv-program.

En stor höjdpunkt (som jag tyvärr missade förra helgen pgr av att min mäss-kompis inte kunde komma) är FORMEX-mässan, som är en branchmässa (dvs endast företagare kommer in).

Det absolut största projektet vi gjort under de 9 år vi bott här i huset är då vi öppnade upp på övervåningen och jag fick mitt DRÖMKÖK ! Med inte mindre än 4,75 m bänkyta !!!
Det var många som ifrågasatte då jag sa att jag skulle ha en turkos mosaik i köket, men som sedan har sagt att det blev väldigt bra och fräscht. Och det är just turkost som är min accentfärg. En färg man blir GLAD av!

Tyvärr har jag inga bilder på den gamla övervåningen i den här datorn men så här ser det nya ut:



Jag har alltid sagt: "Den dagen då jag känner mig färdig med inredningen, inte har några nya projekt på gång - då är det dags att flytta!"

Man MÅSTE ha projekt, eller i alla fall JAG behöver ha projekt -stora och små.

Vi har ju en tvättstuga som det varit fukt i som vi just nu river ur, men det går lite sakta ... har ju varit lite annat, med jul och sånt och det är inte heller någon jättebrådska.

Just nu håller jag ju på med lite lampprojekt här hemma:


Och nu har jag ett alldeles färskt projekt på gång, som just nu ser ut så här:


Och det är också ett lamp projekt, nämligen lampan i trappan. Den köpte vi då vi gjorde om (för 4 1/2 år sedan) och redan i somras började den gå sönder. Plasten frasar sönder bara man nuddar den, och det är ju LITE märkligt när det nu ÄR en lampa, att de inte håller bättre..? (jag menar: hur sliter man ut en lampa???)  Och som ni förstår har jag inget "efter-kort" att leverera, så det får komma senare, men dock ett "före-kort":


Hos oss är det så att jag bestämmer vad vi ska göra - och mannen ser till att det blir gjort! :) Han överlåter precis all inredning till mig, och det är jag nöjd med. Och det är JAG som målar och tapetserar i den här familjen (nja...ibland får han vara med och tapetsera då jag ju inte når upp riktigt, men det är "min grej" liksom)

Då vi presenterade vårt köks-projekt för svärmor sa hon: "Jag som trodde att ni skulle anlita något program, typ Simon & Tomas..?" och jag sa direkt: "Jag skulle ALDRIG tillåta någon annan att inreda mitt hem. Jag har alldeles för stort intresse av inredning och vet vad jag vill ha!"
...så mycket "känner" hon mig..?

Då vi flyttade in här, för alltså mer än 9 år sedan, hade jag Indiska-dille och hela huset inreddes murrigt och mysigt...ja, precis så där som det ser ut just i butiken Indiska :) Mörka träfigurer/masker, elefanter, "guld", vinrött, lila... men nu har det mer och mer blivit lite shabby chic-vitt, minimalistiskt (så gott det nu går med den här familjen)...jag gillar det ljusa...med turkosa inslag :)
Ja, det var lite om mig och mitt heminredningsintresse/våra pågående projekt...

kram

tisdag 24 januari 2012

Måndagen försvann snabbt...

...och nu är det tisdagskväll helt plötsligt !?! I dag har jag i alla fall städat golven här uppe, något som jag tänkt göra i flera dagar, men inte kommit mig för att göra...så det var väl bra?

Dottern A köpte sig ju en iphone 4 på Tradera för sina julklappspengar. Den var låst till telenor, men vi köpte en upplåsningsmanick ifrån gevay...hm...kan säga att nu har vi provat 2 sådana manicker och även att jailbreaká den 2 ggr - utan resultat. Så vi gav upp! La ut den på Tradera igen och sålde den igår. Så den har jag varit iväg och skickat idag. Sedan ropade jag in en ny, olåst , likadan idag, som jag hoppas kommer innan helgen. Då blir hon glad!

I går kväll var jag ute och hade en Tupperwaredemonstration och det var väldigt trevligt. Många goa skratt blev det... Jag hade ju bestämt mig för att sluta sälja tw, men helt plötsligt, då jag uttalat detta till mannen så börjar mina värdinnor ringa och vill boka in sig, samt att jag fick in 2 nya värdinnor på demot igår... måste vara ett "tecken".. man kan bara inte sluta arbeta då man gjort detta i 15 1/2 år... hur skulle värdinnorna klara sig utan mig??? ;)

I dag fyller M´s dotter Bella 6 år och jag skulle egentligen ha varit dit, men känner mig hängig, har ont i huvudet och orkar bara inte träffa en massa människor... hon hade barnkalas i söndags och jag fick ju i uppdrag att baka tårtan: "Det ska vara en vampyr, hon ska vara vit i ansiktet och så ska det rinna blod..." Ok..? Ja, jag försökte tillgodose hennes önskemål, och det blev en hemsk tårta måste jag säga:


Men hon var nöjd och det var väl eg det enda som spelade någon roll!?!

Nu ska jag snart se Äntligen Hemma och sedan får vi se...

kramiz

söndag 22 januari 2012

Kom på en sak...

I dag är det 1 år sedan jag opererade bort min gallblåsa.
Med andra ord är det i morgon 1 år sedan jag kollapsade på sjukhuset... men som tur var fick de ju igång mig igen. Lite läskigt då man tänker på vad som hade kunnat hända, men som tur var så mår jag ju bra nu. Jag saknar INTE min gallblåsa alls !

kramiz

Jag lever!

jodå, jag lever! Sitter just nu i receptionen på gymmet och tänkte att jag måste passa på att blogga lite. Min dator lever som sagt ett eget liv just nu... skriver jag bokstaven e - så skriver den eh, skriver jag ett c - skriver den mc, t heter visst +8 just nu ??? Jag fattar ingenting??? Någon som har något bra tips att komma med? Då jag ska skriva in lösenord mm tar jag upp skärmtangentbordet, så det blir absolut rätt (men ni kan ju bara tänka hur jag höll på INNAN jag kom på att jag kunde göra det...eller, rätt ska vara rätt: det var MANNEN som kom på det!)

men nu passar jag på att surfa runt och lämna kommentarer till er!

Puss

fredag 20 januari 2012

En helt vanlig fredag?

Nej inte direkt, för mannen var hemma idag! De hade ju jobbat in fredagen så han kom hem redan igårkväll <3
Jag skulle till psykologen så han skjutsade mig dit, och passade på att gå och klippa sig då jag var upptagen med mitt.

Sedan handlade vi och åkte hem. Dottern F är på pyjamasparty hos en klasskompis och sover över där, och dotten A åkte till pojkvännen, så det var bara mannen och jag som skulle ha middag, men det är ju ändå fredag, så vi fixade tacos åt oss.

Efter middagen åkte vi hem till vännerna M och D och fikade. Var en trevlig kväll. Men nu är vi tillbaka hemma och jag slötittar på tv...

Tråkigt blogginlägg, men så kan livet vara ibland...

tjing tjing!

torsdag 19 januari 2012

Rekord mitt i natten!

Ja, innan jag la mig tog jag, som vanligt, en sväng med alla mina wordfeud-matcher (har säkert 15 spel igång samtidigt, några som spelar dagtid och några kvälls/nattetid) Och jag fick förmånen att börja ett spel, och fick ut alla sju bokstäverna i ordet: "Rulader", och visst, det var många färgade "pluppar" där under så jag föstod ju att det skulle bli bra, men... ETTUSENETTHUNDRATJUGO POÄNG !!! (1120)
Ja, behöver jag säga att det kändes skönt? *haha*

Men nu är det så att jag spelar inte för att vinna, utan jag spelar för att spela och för att jag tycker det är så roligt. Så jag lovar: jag ska INTE bli märkvärdig - jag är samma gamla jag som innan !!! *BIG SMILE*

Solen skiner men jag kommer mig inte för att gå ut...har ont i ryggen och fryser, men ska försöka ta mig ut senare. Funderar även på att baka bullar, men måste i så fall åka och handla, vilket jag inte vet om jag har lust med heller...hm...

We´ll see we´ll see...

onsdag 18 januari 2012

Hemma igen!

Ja, nu har jag varit i Stockholm och träffat mannen i några timmar. Jag åker ju buss in och vi har fått så himla fina och sköna dubbeldäck-bussar mellan Norrtälje och Stockholm och jag tycker det är superskönt att åka med dem. Så puss till Nobina som har så sköna bussar!


Ska se reprisen av Mästerkock Sverige och sedan ska jag - äntligen - krypa ner i sängen igen och sova! Är supertrött efter att ha varit uppe så "tidigt" imorse ;)

krameli

Helt f***cking galet !!!

Hur kan någon som påstår att män skadar sina barn - bara genom att vara pappor - över huvudtaget få någon mediauppmärksamhet ??? Helt galet är vad det är!

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article11038187.ab

Att påstå att fäder är mer "oansvariga" då de håller sina bebisar, tappar tålamodet och rent fysiskt gör illa sina barn, eller att en barnflicka är ett bättre alternativ än att pappan är hemma med sitt barn ???

*GOSH!!!* Var är den här världen på väg ???

*gäsp*

Ja, idag är jag TRÖTT!
Klev upp 7.30 och ställde mig i duschen. Kl 9.00 skulle jag ju vara på anställningsintervju och jag såg till att vara där några minuter innan. De hade lagt upp det lite som en "Speed-dating" och de 2 anställda och ägaren av butiken ställde frågot. Var SUPERTREVLIGT !!! Meningen är att ägarinnan så småning om ska sluta jobba i butiken och då finns det alltså chans att öka på sina timmar. Lät ju jättebra!

Ja, så nu är det bara att vänta..

Då jag kom hem och knäppte på datorn blev skärmen blå och det kom upp en massa konstig text...jag förstod att det var något om att den crashat (!!!)  Men då jag sansat mig lite insåg jag att den kunde fixa det själv och nu är den igång igen.

Men det fick mig att tänka till lite. Det kanske är dags att göra den där säkerhetskopieringen som man alltid tänker att man ska göra -men aldrig gör... har den crashat en gång kanske den gör det snart igen?

Ja, jag ska ta och kopiera över lite saker, för "säkerhets skull"

I kväll ska jag åka in och träffa mannen igen. Vi ska inte göra något särskilt, bara umgås lite...

kramiz

Det finns saker som man talar tyst om...

eller rättare sagt inte vill nämna alls ... och därför har jag inte heller nämnt det här i Bloggen... Men nu har dottern F frågat flera gånger varför jag inte visat upp hennes julklapp till mig, så jag antar att jag nu får ta tjuren vid hornen och stå fördetta som jag helst bara vill glömma och aldrig mer prata om...

På julafton läste dottern F upp en julklapp till mig ifrån henne: "Och den här måste du öppna då jag ser på!" ok..?

Och ut ur paketet kom denna:


En söt liten väska till...


Mina nyinskaffade LÄSGLASÖGON !?!

Hjälp !!! Hur gammal är inte jag nu, då jag måste ha LÄSGLASÖGON ???
Det här är en STOOOOOOOOOOOOR kris i mitt liv
- jag som ser så bra !?!
eller..?
När jag tog på mig dem såg jag hur mycket MER jag såg helt plötsligt, och sedan jag börjat använda dem kan jag inte läsa eller lösa korsord utan dem längre...

...och dottern F, hon visste precis vad hon ställde till med - undrar vems humor hon har ärvt ?
*Big smile*

tisdag 17 januari 2012

Mat

Veckans real-life-utmaning hos Yohanna handlar om mat. Hur har vi det med maten hos oss, vem gör den, vem äter den, vem handlar den?

Ja, det är väl ingen som missat att jag tycker det är vansinnigt roligt att baka och laga mat? Och eftersom mannen jobbar borta så är det JAG som handlar och lagar maten. Faktiskt är det så att jag ogärna låter de andra i familjen få "använda" mitt kök...

Efter maten är det så att var och en tar undan efter sig och plockar i diskmaskinen, och oftast jag som plockar bort resten (maken hjälper till på helgerna)

Jag har ju även startat upp min mat och bak blogg: www.jempasmatochbak.blogg.se där andra kan ta del av och prova mina bästa recept. Alla recept är inte mina, men jag har provat allt och även betygsatt sådant som vi provar för första gången.

På fredagarna serveras det tacos i familjen Höök.Så har det varit VARJE fredag i ca 15 års tid nu, och ni kan ju gissa vilken dag i veckan som barnen haft kompisar som vill sova över *haha*

Jag lagar gärna husmanskost...ugnstekt kotlettrad, pannbiff med brunsås, potatis och lingon mfl.
Köttfärs är vanligt förekommande, då man ju kan äta det 3 ggr/vecka och ändå äta helt olika rätter, som t ex spaghetti m köttfärssås, pannbiff, och tacos - 3 helt olika rätter, men ändå... köttfärs. :)´

Jag tycker också att det är roligt att hitta på egna rätter av det man nu råkar ha hemma i kylskåpet, och tycker faktiskt  att jag är rätt duktig på att "slänga ihop något". Det var bland annat därför som jag sökte till förra årets "Sveriges Mästerkock" (som jag tyvärr inte blev uttagen till).

Ljust

Ja, som sagt så åkte jag iväg till Norrtälje och bland annat var jag till banken, och då jag satt där hörde jag en som sa: "Vad LJUST det är!" och då jag tittade ut genom fönstret så VAR det ju faktiskt ljust ute - fastän klockan var ganska mycket. Det är på väg åt rätt håll!!! Tjoho!!!

Åkte runt och gjorde ärenden inne i stan och sedan bar det av hemåt. Dottern A ringde och sa att hon inte mådde bra, och sov då jag kom hem, och sover än... hon hade visst väldigt ont i huvudet, så jag låter henne sova vidare så får vi se.

Nu blir det tv-titt och brevskrivning ...

krameli

Jodå

Dag 2 på min egna lilla utmaning och jag har precis kommit hem ifrån vår promenad. :)

Vi brukar aldrig möta någon på vår runda, men idag såg jag en människa med en hund på långt håll, men när hon fick syn på oss vände hon snabbt på klacken och gick åt andra hållet... haha... antar att vi ser lite "mycket" ut då vi ångar fram, 3 hundar och så jag :) Men egentligen gjorde hon mig ingen tjänst alls för nu blev det ju så att vi gick i deras spår tillbaka, vilket betyder att båda Kajsa och Tuffla drog upp deras spår i nosarna och skulle framåt fort fort... hade vi mötts hade de släppt tankarna på dem då vi passerat varandra och vi hade kunnat fortsätta i vår lunk...

Senare idag ska jag till barnmorskan och NEJ jag ska INTE ha några fler barn! Det är just därför som jag ska dit och få ett nytt recept.

I morgon ska jag ju på anställningsintervju i en guldsmedsbutik i N-e. De söker en "lunchavbytare" 3 tim/dag. Intervjun är kl 09.00 så jag undrar om det ens är någon mening med att gå och lägga sig, jag som inte somnar så tidigt... nej, jag får försöka masa mig upp och göra det bästa av situationen :) Skulle ju passa mig bra, så vi får se hur intervjun känns .

krameli

måndag 16 januari 2012

Mina sötisar

Måste bara få visa upp en bild som dotterns pojkvän la ut på facebook nu ikväll, visst är de söta!?!

I dag börjar jag!

Ja, idag ska jag börja mitt "nya"liv... med det menar jag egentligen bara att nu får det vara nog med att vara "slav" under min dåliga rygg. Jag måste komma igång och träna, måste hitta det som fungerar för mig, och det jag absolut måste börja med är att få in mer regelbundenhet i mina långprommisar med hundarna. Så det får bli veckans mål: att promenera med hundarna och försöka få det att fungera igen.


Så i dag tog jag på mig alla kläder och begav mig ut på vår långrunda, som tar ca 80 min att gå. Härligt! Ja, ni ser ju själva på bilden - tre lyckliga hundar (Stella ser dock lite halvgalen ut med tungan hängande...)

...och hur tror ni jag mår nu då? Jo, det gör ONT i ryggen, men vad då... det hade det ju gjort i alla fall... Självklart kan jag inte börja vrålträna, det förstår jag också, men att promenera är ju absolut inte något farligt så det kommer jag fortsätta med. Sedan ska jag även försöka komma igång med crosstrainern, men vi får se om jag avvaktar några dagar och låter promenaderna liksom "sätta sig" först.

Så, Veckans mål: att få in rutinen med våra dagliga långrundor igen!

söndag 15 januari 2012

Härlig helg!

Ja i går var vi ju iväg på date, maken och jag... Vi kom iväg senare än det var tänkt för våra vänner behövde hjälp med sin trasig vattenpump, och vad gör man inte för sina vänner? Så mannen åkte dit och hjälpte dem, så nu har de vatten både till toan, duschen och köket igen!

Hastade till hotellet, som var superfint!






Sedan stressade vi iväg in till stan och hade ju bokat biljeter på Filmstaden sergel, vid hötorget. Kom dit i "sista minuten" men eg behöver man ju faktiskt inte vara där tidigare, bara man är där innan fílmen börjar lr? :)



Jag gillade filmen, och jag gillade Persbrandt som Hamilton. Det enda som jag blev lite besviken på var slutet. Inte att det var bra eller dåligt utan att det kändes som att det gick lite för fort... ni vet, ibland får man känslan av att då de gör filmen så kommer de på: "Shit budgeten börjar ta slut, bäst att avsluta snabbt" och SÅ kändes det, lite... men det VAR jättebra!!! GÅ OCH SE DEN!

Sedan skulle vi ju ha ätit pizza, men restaurangen var fullbokad, så vi gick till Max och åt *glamouröst värre* men vi GILLAR ju deras hamburgare så varför inte? Huvudsaken var att vi var tillsammans och gjorde något ihop ju!

Sedan åkte vi tillbaka och chillade på rummet resten av kvällen. Det känns alltid lite lyxigt att bo på hotell tycker jag...och bland det bästa är ju så klart: Frukosten!

Vi smaskade i oss av allt vad den hade att erbjuda innan vi styrde kosan hemåt igen.
Nöjda och belåtna!

GISSA vilka de coolaste föräldrarna var som satt högst upp längst fram i dubbeldäckaren då ???


fredag 13 januari 2012

I morgon lördag

Ja, imorgon är det ju lördag och då ska mannen och jag ut på galej... eller, egentligen ska vi inte göra SÅ mycket, men jag vann ju en hotellövernattning i en dela/gilla-tävling på facebook, hos wafab bil AB, och nu är det dags att använda presentkortet.

Vi ska bo på Globe Hotell i Stockholm. Vi åker väl in någon gång mitt på dagen, strosar runt lite, kanske går och fikar, sedan ska vi äta en tidig middag på Lilla Capri (där jag köpt en Groupon-deal: ät 2 pizzor betala för 1 ) och kl 18 har vi bokat en date med Mikael Persbrandt. I alla fall är det vad JAG tror vi ska göra, alla andra inser nog att vi bara bokat platser på Filmstaden Sergel och att han inte kommer att närvara rent fysiskt, mer än på bio-duken, men låt mig få tro vad jag vill, ok? *huge smile*

Sedan ska vi mysa på hotellet och sova gott till nästa dag, då det blir frukost och sedan åker vi väl hem någon gång under söndagen - NIZEEE!

Så jag kommer ta en paus här, tills på söndag (OM jag inte skriver något ifrån mobilen då vill säga, men jag lovar ingenting!)

kramiz

Fredag den 13:e

Ja, sist det var fredag den 13:e kom det ju 10 valpar till världen här... och det var ju inte någon otur direkt...

Dottern F började dagen med att vinna ett jättefint halsband ... men sedan gick det inte bra. Hon ringde för en stund sedan och grät för hon har stukat foten - igen - och det rejält...

Hon gjorde ju det då hon gick i 8:an och efter det har foten varit instabil. Och idag på dansen gjorde hon det visst igen... Stackarn! Men hon har fått låna ett par kryckor och ska nu ta sig hem, med hjälp av vännen Becca.

Under tiden är det fredagsstädning på schemat, dammsuger och torkar golven här på övervåningen.

Städa städa, varje fredag och så varje jul...det tycker jag är...hm...kul?

torsdag 12 januari 2012

Ica Basics Svamplasagne med tomat och mozzarella

Ja, så hette middagen jag serverade här hemma idag! Receptet finns här.


Mannen har ju kommit hem och lugnet har lagt sig i huset...han sitter vid sin dator och spelar sitt spel och jag sitter framför tv´n och tittar på "Biggest Loser" ett av mina favoritprogram - så GLAD att det är tillbaka i rutan!

Hos psykologen var det jobbigt idag... ibland blir det så, att man berör ämnen som man försöker att hålla undan, och då reagerar jag med att jag vill fly... men det går inte, och det är det som är så bra. Jag blir helt matt efteråt men tror ändå att det är bara bra...

kramiz

Regn?

Jaha, så var det dags igen då... bort med minusgraderna och hit med regnet... tomten ser ut som en stor leråker och det är konstigt att det finns något kvar där ute för jag tycker hundarna tar med sig minst hälften av leran in varje gång de äntrar dörren... Men imorgon ska det bli kallare igen, så jag lever på hoppet.

Och vad har den här dagen att ge då? Jo, jag ska till N-e och handla lite, leverera lite soppor och har en tid hos psykologen... sedan bär det av hem för i kväll ska jag ha öppet i butiken för första gången på en torsdag, mellan 17-19. Ska bli intressant att se om någon hittar hit ? :)

Mannen kommer hem och till middag ska jag prova ett av Ica´s "billiga veckan" - recept. Kommer att komma ut på matbloggen senare, med recensioner och betyg ifrån familjen.

kramen

Lycka!

För en snailmail-fan som jag är detta:


Nu kliar det extra i brevskrivartarmen vill jag lova! Tur att jag fick ett brev idag som jag kan svara på med en gång! :)

Har varit in en sanbbis till mannen. Vi åt och jag somnade på soffan medan han duschade - kul sällskap man är... haha... men han lät mig sova en stund, snäll som han är.I morgon kommer han hem, för han ska vara på firman på fredag, i Hallstavik.

Nu har vårens träningsschema kommit ut på hemsidan (Friskis alltså) och jag har tittat lite på det... vet inte vad jag ska börja med, men jag ska i alla fall försöka, så får vi se vad ryggen säger om det. (Kan ju inte bli värre i alla fall)

Nu blir det att titta ikapp lite på mina program, innan sängen intas.

Puss o kram - vi syns på stan!

tisdag 10 januari 2012

Jag blir så glad !

Yohanna har bestämt sig för att fortsätta med real life utmaningen och denna veckan är temat "Julgransplundring".

Jag brukar plocka upp julen vid 1:a advent, men i år blev det inte så. Sedan brukar jag plocka bort julen runt 20:a Knut... men den här julen blev det inte så ... visst, lite adventssaker kom upp till 1:a advent, men granen kom inte upp förrän några dagar innan Julafton. Sedan blev det så att den åkte undan någon dag efter nyår. Kanske beror det på att det i år inte "Känts" som jul den här julen, i brist på snö och brist på julkänsla...

Vi har aldrig godis i vår gran. Jag har heller aldrig "tillåtit" några smällkarameller eller dylikt i granen. Då barnen var mindre fick de ha en egen gran, som de fick pynta med sitt egna julpynt. Mitt estetiska sinne klarar liksom inte av en massa sånt i "min" gran. ;)

Och därför brukar vi heller inte ha någon särskild julgransplundring. Däremot har idrottsföreningen här i vår by en julgransplundring dit alla är välkomna och de dansar ut julen, Tomten kommer med godispåsar, och innan han går grabbar han tag i granen och försöker få den med sig och det blir en riktig dragkamp... men han har hittils vunnit alla gånger som jag varit med i af...

Då jag var riktigt liten hade vi "riktig" julgransplundring, hos mormor. Då drog man i smällkaramellerna och ut ramlade hemkokt kola, käkade upp nötter och polkagrisar som låg i sådana där röd/vita flätade "korgar" i form av hjärtan, och så dansade vi ut julen, jag, min storebror, alla kusinerna och mormor. Tyvärr dog mormor då jag var 7 år...och då fick man följa med mamma till hennes jobb på "Julgransplundring" i Scaniarinken (hon jobbade på Scania) där "Rockfolket" uppträdde och vi fick påsar med... EN CLEMENTIN !

Undrar vad dagens barn skulle säga om man la ner en clementin i "gottepåsen"..? *haha* Jag misstänker att de inte skulle uppskatta den så som de uppskattar godiset de nu får i sina "påsar"...

Nehepp

...hon ringde ifrån Synoptik och berättade att de avvaktar med att tillsätta tjänsten, så ingen fick jobbet. På sätt och vis var det lite skönt för jag kände efter gårdagens intervju att det kanske skulle bli lite trist att jobba med något så specifikt.

I dag har jag skickat intresseanmälan/cv till några andra butiker som kommer att öppna här i stan under våren, som t ex Clas Ohlson. Jag tror väl innerst inne att jag passar bättre i en butik med olika varor och där det liksom "händer" lite mer.

Så nu får vi hoppas att de är intresserade när det nu blir aktuellt.

tjing tjing

Huset är mitt igen!

Lov i all ära, men visst är det SKÖNT då rutinerna startar upp igen !?! Äntligen är huset MITT och jag kan göra vad jag vill på dagarna *haha*

Och vad har jag gjort då? Jo, jag har faktiskt FYNDAT idag! Riktiga SHOPPINGFYND !
Inte nog med att jag sett reklamen på tv utan vännen A skrev på Facebook att hon fyndat rejält idag, så jag var också tvungen att åka ....



...till ICA !!!



10 förpackningar Nudlar (ja, jag HAR tonåringar i huset), 3 burkar ananas, 3 burkar krossade tomater, 2 burkar champinjoner, 2 förp formfranska, 2 förp activia yoghurt, 2 lit juice, 400 gr mozarella, 1 burk kalamataoliver, 2 påsar wok-grönsaker, 2 förp Guldkorn (bröd), 15 (x10) näsdukar, 1 tub tomatpuré, 3 påsar Ahlgrens bilar (nej, jag ska INTE äta dem)...och så det som INTE var på x-trapris: 1 förp diskmaskinsalt och 3 tuggpinnar till jyckarna.

Allt som allt: 274 kr ! Erhållen rabatt: 92,40 kr ! Ibland känns sådana fynd bara SÅ bra, eller vad tycker ni? :)

Sedan åkte jag runt och levererade lite soppor, samt tog mig ner till apoteket. I Norrtäljeån hände det spännande saker idag och det var många som stannade och tittade... och som den bloggare jag är så drog jag ju fram kameran(mobilen) :)

Syns lite dåligt, men i ett av träden, i mitten, sitter en man och sågar grenar, samtidigt som "grävskopan" är med och puttar omkull det han sågat och puttar ner dem på marken...

Efter denna betraktelse åkte jag vidare hemåt ...

kram kram

måndag 9 januari 2012

...och så gick ännu en dag i mitt liv...

Men den här dagen började ju intressant: med en anställningsintervju! Jag såg till att vara där 10 min innan avtalad tid och hon som jag skulle träffa var ledig så vi kunde börja på en gång. Det konstiga var att jag inte var ett dugg nervös för den här situationen. Däremot hade jag många frågot till henne, som hon fick svara på, vilket verkade roa henne något...:) Hon frågade även: "Efter alla år som ledare i Tw, tror du att det blir problem för dig att jobba med mig som ledare..?"

Jaja, nu får vi se... Hon skulle höra av sig, oavsett, senast på fredag. Vi var 10-12 st som hon intervjuat och jag var den sista.

Jag gjorde vad jag kunde, och räcker inte det, ja då var det väl inte meningen helt enkelt...

Sedan var det ju jobbardag i butiken och OJ - vilken RUSH det blev idag!!! (första öppettiden efter julhelgerna ju) Jag har sålt slut på flera smaker så nu gäller det att fylla på tills på torsdag, då jag har öppet nästa gång. Men roligt är det!

Sedan fick jag svischa iväg på nästa "jobb" - receptionsmöte på Friskis. Och det är alltid lika trevligt att se alla samlade så där. Vi står ju helt själva då vi jobbar, så den enda man eg möter är den man löser av /blir avlöst av.

Mannen och hans gäng hade herrmiddag så han kom hem här nu och ska sova hemma i natt. <3

krameli

söndag 8 januari 2012

Söndagspyssel!

I dag har är jag så himla nöjd med mig själv! I dag har jag gjort något som jag gått och tänkt på lääänge, och då menar jag väääldiiigt lääängeee... ja, säkert i något år eller mer...

Jag har i min ägo en taklampa som min farmor hade, som ser ut så här:




...och en golvlampa som vi fyndade på loppis för massor av år sedan, som ser ut så här:


Nu är det så att skärmarna på dessa blivit väldigt fula, ja några har till och med blivit lite brända på insidan. De är väl ifrån 50-talet så de har ju suttit där ett tag...
Jag har länge funderat på vad jag ska göra med dessa skärmar?
Och HUR ska jag göra det?

Och idag så bara gjorde jag det!

Så nu ser de ut så här istället:






...och jag är SÅ nöjd SÅ NÖJD med mig själv, för att de blev SÅÅÅ FINA !!!

kramiz


Oj, var sprang den här helgen iväg?

Ja, i går hann jag bara inte vara inne här något. *sorry*
Vi hade bjudit hem vännerna M och D med deras 3 knoddar på middag. Det skulle ätas het kyckling med bulgur. Harry som är 1 år och 8 mån åt nog mest av alla :) Han riktigt lassade in den heta kycklingen och så fort vi frågade ville han ha  mer. Kul med barn som äter!




Till kaffet hade jag bakat en kladdkaka och vispade lite vaniljvisp och blandade med krossad daim. Mums!

Och även om de ÄR gulliga och allt det där så ÄR man inte van vid små barn och deras intensivitet...så det kändes alldeles lagom då de bröt upp vid 20-tiden och jag kunde sjunka ner i soffan och "fördjupa" mig i mitt favoritprogram, som äntligen är tillbaka efter ett uppehåll på 8 år: GLADIATORERNA !!! *me like*

Krameli

torsdag 5 januari 2012

Spännande!

I dag rinde de ifrån Synoptik här i stan och undrade om jag ville komma på anställningsintervju på måndag? Ska jag vara helt ärlig hade jag glömt bort att jag skickat in en ansökan, så jag fick lov att kolla mina dokument på datorn för att se vad det var för tjänst.

Det är i alla fall en halvtid i deras butik, och det skulle ju passa mig alldeles ypperligt! Så nu måste jag fundera ut vad jag ska ha för kläder, gå ner 10 kg och utrusta mig med en hel säck med självförtroende - tills måndag !!! *GULP*

cross your fingers!!!

Den här veckan är inte som andra...

Nej, för det här är en "kort-vecka", men ändå är den ju lika lång som alla andra, eller? Jo, men Jenny, man JOBBAR inte lika mycket som andra veckor - aha!

I måndags åkte mannen till jobbet, precis som vanligt, men det kändes väldigt tomt här efter att han varit julledig. Det löste sig dock, för på tisdagskvällen kom han hem, för han skulle till verkstan och hämta prylar onsdag morgon. Så jag fick en extra natt med honom - så där mitt i veckan ! *smile*

Och igår åkte han till jobbet igen och på eftermiddagen åkte jag in till honom. Han ville att vi skulle åka till Bromma Blocks (!!!) för att kolla in rean på Jack&Jones, och självklart var jag inte svårflörtad. "Då ska jag hitta mig en svart, kort trikåkjol..." tänkte jag.

De har en väldigt vacker isprinsessa bredvid rulltrappan, tyvärr gör hon sig inte lika bra på bild som i verkligheten...

Jag försökte ta ett kort då jag åkte upp, men det blev inte alls bra, så ni får nöja er med dessa bilder...

 Jaja, hur som helst kom vi dit och gick i ALLA affärer och INGEN hade en sådan svart trikåkjol som jag ville ha ???

Mannen hade sett en tröja på J&J innan jul som han hoppades fanns med på rean... men icke... men tro nu inte att shoppingrundan blev helt förstörd av detta, inte för mannens del i alla fall. Han hittade nämligen ett par jeans (50%), 2 T-shirts för 150 kr, en jacka (70% rabatt - hade kostat 1399 kr!), ett skärp för 50 kr och ett par typ vita converse (70% rabatt) och för allt detta betalade han 975 kr !!!

SUPERBRA SHOPPING!

Efter att ha gjort ännu ett försök att hitta trikåkjolen, i affärerna vi redan varit i, så gav vi upp. Han skjutsade mig till Danderyd där jag (och hans kassar) tog bussen tillbaka hem.

Och idag kom han ju hem och är nu ledig till måndag - härligt!

kram kram

Veckans real life

Yohanna är en rolig prick som jag beundrar för alla roliga real-lifeutmaningar hon kommer på, och jag ser fram emot varje veckas utmaning. Den här veckan handlar det om nyårslöften, målsättningar, stora som små...

Ja, vad ska jag säga... det här är nog första nyåret som jag GLÖMDE ge mig själv något nyårslöfte. Helskumt!

Självklart är mitt mål att hitta min "trivselvikt" som jag inte har någon aning om var den är??? Hur jag ska göra det? Ja, jag vet faktiskt inte... har man vägt 132 kg och varit stor i "hela" sitt liv så är det inte så lätt att veta. Men jag får väl köra på som tidigare, och liksom anta en vikt som jag TROR jag trivs med, se till att hamna på den och sedan försöka hålla den så pass länge att jag känner om det är DÄR jag ska vara..?

Ett annat mål är ju att hitta ett deltidsjobb, men det målet är ju svårt att uppfylla så där bara på vilja, eftersom det också måste finnas jobb att söka... men jag kör på som jag gjort hittils, skickar in ansökningar och cv´n och hoppas på att någon ska tycka att jag är intressant nog att anställa. Vad mer kan man göra ?

Jag gillar målsättningar och kommer säkert ha många mål även under det här året, men det här är väl dem jag kan komma på så här på rak arm.

krami

onsdag 4 januari 2012

Var blev den här dagen av?

Ja, ni kanske har funderat på vad jag gjort idag? Om inte så tänker jag ge er lite info i alla fall ;)

Det började med att min kompis Tina ringde och frågade om jag hade min Ab Circle Pro till försäljning fortfarande, och det har jag ju så hon ville köpa den  *yes yes yes* Lite vemodigt är det för jag har ju inte kunnat använda den mer än några gånger. Den ÄR superbra, men det är just precis DEN rörelsen jag INTE ska göra med mina ländkotor...jaja, jag blev ju lite "rikare" och jag vet att den hamnade i ett bra hem. (ja, jag får säkert komma och hälsa på den om jag vill)

Sedan tog jag Tuffla och Stella med mig och gick lååånga rundan skogen. Var himla skönt och mestadels var det fruset på marken också, så de blev inte så smutsiga.

Och sedan då..? Ja, jag åkte och handlade en sväng och sedan blev det dags för middag, mannen kom hem och ... ja, sedan spenderade vi kvällen åt att försöka låsa upp dottern A´s iphone... måste säga att vi kanske inte var så duktiga, men vi var envisa! Tyvärr förblev den låst, men jag tror att jag kanske löser det i morgon... vi får se...

Nu är klockan mitt i natten och jag måste gå ner och lägga mig igen. Psykologen har ju sagt att jag inte ska ligga kvar i sängen då jag inte kan somna, så jag gick upp och satte mig här en stund, men nu känns det som att John Blund är på intåg så jag ska förpassa mig ner till sängen igen - wish me luck!!!

På återseende om några timmar!

måndag 2 januari 2012

Nu så!

Bilden talar för sig själv...

Nu åker de bort!

Jag har varit på väg i flera dagar, men nu - NU har jag börjat!!! Ja, nu har jag börjat plocka bort julen. Nu hade vi inte SÅ mycket julsaker framme i år, för det kändes inte rätt med allt det röda...men ändå, så skönt att bli av med dem!

Ljusslingorna ute får sitta ett tag till för de lyser ju upp i mörkret, men jag njuter av all den här fria ytan som blir... och julgranen står kvar, men den känns också som att den är på väg bort...kanske i morgon? Vi får se..?

Mannen jobbar den här veckan, men har kortdag på torsdag. Kanske åker jag in till honom en sväng i morgon, för han glömde sin necessär här hemma och knorrade lite över det så jag tror att det är bra om jag åker, och så SAKNAR jag honom här hemma, nu då han varit ledig i en vecka...

kramen

söndag 1 januari 2012

2012

Är det det här året vi ska dö? Somliga påstår det. Själv känner jag mig lite halv-död idag... seeeg, men har ändå varit iväg och jobbat 2 timmar på gymmet, i receptionen och hade hela tre motionärer där - heder åt dem som kom iväg dit på årets första dag!

Gårdagen gick i rasande tempo... och ändå blev jag sen med allt?

Våra vänner Nicke och Eva-Karin skulle komma och fira in det nya året med oss. De skulle fixa för- och efterrätt och vi varmrätt. Vi tog ett "säkert kort": fläskytterfile med ett täcke av champinjoner, haricoverte, och creme fraiche med franska örter, ugnsrostade rotsaker och potatisskivor i Air Fryern.


De skulle komma vid 18-18.30 och 18.00 såg det ut så här:

 Men mannen greppade telefonen och ringde dem och sa att de inte behövde ha någon brådska, så det gick bra. Då de kom var allting dukat och klart och vi kunde börja fira.

Förrätten blev gratinerad hummer och till efterrätt en glace afour, sedan åt vi även lite ost och kex, snittar mm... ja, hela kvällen går ju lite ut på att småäta för att fördriva timmarna, men faktiskt kändes det som att kvällen gick riktigt fort.

Kajsa fick sina droger redan vid 18.30 och nästa dos vid 22.30. Första fyra timmarna bara VÄGRADE hon att lägga ner huvudet och slappna av, men vid ca 23.30 kunde hon inte hålla emot längre, så hon sov så gott vid tolvslaget och blev inte alls störd av fyrverkerierna <3
Tuffla satt och tittade i fönstret, och Stella... ja, hon märkte nog inte ens att det hände något där ute :)

Vi drack "Gula änkan" och skålade in det nya året på vår balkong.
Sedan fortsatte vi att bara sitta och prata tills klockan var runt 3 då vännerna skulle bege sig hemåt genom skogen (tar ca 45-50 min att gå). Men då de kom ut på stora vägen kom en gemensam bekant åkandes och plockade upp dem och körde dem hem, så de slapp gå i den kalla natten.

...och idag har vi då varit lite sega... och det är väl precis så det ska vara den här dagen?

krameli