söndag 29 april 2012

Nu så!

I fredags fick jag äntligen brevet som jag väntat så länge på... brevet om min anställning på Clas Ohlson, och NAMNSKYLTEN :
Nu känns det mer "på riktigt", och det här ska bli så KUUUL !!!

Långhelgen fortsätter

Jamen vad hände med mig då? Flera dagar sedan jag skrev ju, men det blir lätt så då man har familjen hemma, långledig... I går tog jag en "mor & Dotter-dag" med dottern A. Kände att det kunde behövas. Hon behövde kläder till kommande dansshowerna, så vi åkte in till Täby Centrum och shoppade loss lite. Hon blev ju så klart hungrig då vi var där, så vi hamnade på Donken...men jag nöjde mig med en cola light, och så roade jag mig med att fota henne då hon åt :)
I går kväll var vi över till vännerna T och V. De har 3v gamla (?) kattungar som skulle få äta mat för första gången... bilderna blev INTE bra, för de satt ju inte still, men blev några i af:
I dag har mannen jobbat några timmar, och jag har varit ute och krattat och fixat i det fina vårvädret. Och nu ikväll har jag ju varit på gymmet och jobbat, i receptionen. Var himla lugnt där... märks att det är "finvär´" kramiz

torsdag 26 april 2012

Det här är inte jag, men nu är det gjort i alla fall

Den 13/5 ska dottern A konfirmeras i vår kyrka här hemma. Och idag har jag gjort något som jag inte trodde att JAG skulle göra: jag gjorde inbjudningskorten på datorn !!! What??? Jag som älskar att scrappa, och göra kort? Men ibland räcker tiden bara inte till, så jag gjorde den i word och har nu mailat ut den till dem den berör. Jag får väl göra fina tack-kort istället :)

onsdag 25 april 2012

Iron Sky

Iron Sky Komedi, Sci-Fi, Action1 timme 33 minuter 1945 flydde nazisterna till månen. 2018 är de tillbaka. Vid andra världskrigets slut flydde nazisterna till ”the dark side of the moon” och byggde upp en hemlig månbas, en flotta med rymdskepp och förberedde sig för att erövra jorden. När en amerikansk astronaut landar lite väl nära månbasen och tillfångatas, tillsammans med sin fantastiska smart phone, inser man att ett teknologiskt genombrott skett på jorden och åker för att hämta fler. Väl där, 70 år senare, är det dags. Fjärde riket ska resas. Ja, vad ska jag säga om den här filmen då? Jag visste ju redan då vi åkte dit att det inte var en film i "min smak", men eftersom det är så trevligt att umgås med mannen och mysigt att gå på bio, så visst - den går vi på! Den var smårolig ibland och visst, jag skrattade - ibland... men däremellan... ja, det är inte min typ av film helt enkelt. Men mannen tyckte den var bra ! ...så nu är han liksom "skyldig" att följa med mig på en film som JAG väljer!!! MYSIGT var det i alla fall!

tisdag 24 april 2012

Veckans Real life...

hos Yohanna i laspalmas handlar om PASSIONER. Jag har nog en hel del passioner... jag är ju en kreativ människa, en estet, och jag ÄLSKAR inredning. Det är en STOR passion för mig, och det jag faller särskilt mycket för är LJUSLYKTOR !!! Ja, det har till och med blivit så pass att jag inte kan köpa fler, för jag har absolut ingen plats för dem... Jag kan INTE gå in i en INDISKA-butik utan att köpa något...det är min absolut största FAVVOAFFÄR!!! En stor passion är ju att skriva, och helst brev. Personliga brev på fina brevpapper, fina kuvert och fina adressetiketter - DET är livet det! En annan passion är ju att sy. Att skapa festklänningar -det är en passion för mig! Sedan har jag en passion som ALLA som känner mig vet om... mitt signum... STORA SOLBRILLOR!!! Vet faktiskt inte hur många jag har, och det spelar ingen roll för jag kan ha flera till ;) Sedan finns det andra passioner i mitt liv... att köra fort med hög musik i bilen t ex... att se mina tv-såpor ... att måla, att sitta på en klipphäll & lyssna på vågskvalpet ... ja, det finns ju massor av olika sorters passioner. Att boxas är ju också en passion som jag brinner för... ...och så är det ju GLASS också!!! Nya Magnum Infinity Chocolate är ju rent av BEROENDEFRAMKALLANDE!
Ja... jag är nog en ganska passionerad människa helt enkelt :) krameli

måndag 23 april 2012

En ganska lugn och skön dag...ja, faktiskt!

Måndag igen. För många är detta en start på en lång arbetsvecka, andra jobbar skift och har "måndag" lite då och då... För mig betyder måndagen att jag blir själv med hundarna här hemma på dagtid. Men inte idag, för dottern A hade sådan mensvärk att hon inte kunde kliva ur sängen - stackarn :( Å andra sidan har jag ju inte märkt av henne förrän nu ikväll, då hon börjar bli människa igen. Åkte en sväng till Älmsta och handlade och sedan hade jag butiken öppen mellan 15-17.30 och hade lite trevliga medlemsmöten. Nu ikväll tog jag först Tuffla och Stella på en 36 min´s prommis och sedan Kajsa på en 30 min´s. Blir ingen mil idag heller, men har i alla fall rört på mig :) I kväll ska jag se Alcatraz och bara mysa. krameli

lördag 21 april 2012

Lördag hemma hos Familjen Höök

Jaha, så blev det lördag... och vi har, som vanligt, varit in till Norrtälje och handlat och sedan har jag (som vanligt just nu) städat... att ha 3 hundar i detta väder är INTE roligt! Det är ju tur att man älskar dem så mycket för annars hade de inte blivit långvariga här. Sedan gick vi faktiskt ut på en promenad, Mannen och jag. Supermysigt! Självklart fick RunKeeper följa med och det blev lite över 4 km. Men jag har känningar efter de föregående dagarna, så löpbandet får vara idag. Tar igen det i mogon istället ;) Sedan skulle jag baka pizza, men inte vilken pizza som helst - utan LCHF-pizza. Superspännande! Och den blev riktigt uppskattad av familjen också! receptet hittar du på jempasmatochbak.blogg.se Jag är ju inte riktigt för LCHF. Eller i af inte det här med att man ska VRÄKA i sig fett. Jag tror inte det är bra för kroppen och att det kan bli tokigt på längre sikt. Men man kan ju faktiskt äta "LCHF-ligth-variant" och äta måttligt med fett :) Dvs att man provar lite recept ifrån LCHF ibland och tar till sig alternativ till snabba kolhydrater, som blomkålsmos t ex. Supergott och knappt några kolhydrater alls. Dottern F äter ju just nu en GI-variant och skippar de snabba kolhydraterna (ris,pasta, potatis och bröd) så jag har nu bakat LCHF-bröd till henne och idag blev det alltså pizza. Hon njöt i fulla drag: "Det smakar ju verkligen pizza!" *big smile*
Nu ikväll är vi ensamma hemma, mannen och jag, så jag slötittar lite på tv medan han spelar på datorn... typisk lördagkväll hos Hööks :) kramiz

fredag 20 april 2012

Regnet det bara öser ner...

...och emellanåt är det stora vita glopp-droppar som faller från himlen *urk*Hur ska det nu bli med mitt nya mål, att jag ska gå 1 mil/dag inom 2 veckor? Jaja, jag har ju några dagar kvar tills dess så dte ska jag nog hinna med :)

Inte ens hundarna vill gå ut idag. Är så roligt att folk säger: "Jamen, har man hund så måste man ju ut oavsett väder..." Här är det inte ett måste. De går helst bara ut på gräsmattan och pinkar och sedan springer de in igen. Så jag antar att även detta som man säger att det är "hundväder" ute stämmer inte heller... inte på mina jyckar i alla fall :)

Hur som helst ska jag till Norrtälje en sväng för att hanlda och hämta min leverans (som kära brevbäraren inte ställde av då han var här igår, trots att han/hon ska det) *hrmpf*

Sedan kommer det väl inte hända så mycket innan Let´s Dance ikväll då. :)

Kan ju bara säga att det här med promenaderna ger resultat, eller vad säger ni om -3,2 kg på 2 dagar!?! *Härligt!*

Ha en skön fredag där ute i landet!
kramiz

torsdag 19 april 2012

Jennys betraktelser...

Ibland blir jag lite fundersam... vad är det som händer med människan, och hur ska det bli i framtiden?

"Människan är lat av sin natur" , tror att det var Blossom Tainton som sa det och jag snappade upp det direkt. För visst är det så att man hellre tar bilen än går/springer då man ska någonstans?

Då vi var i Danmark för några år sedan blev vi förbluffade över hur många "handikappade" de hade, som åkte omkring på någon slags permobil-vespa... tills vi insåg att de inte alls var sjuka, utan bara lata och inte orkade gå...för rätt som det var klev de av och gick in i en butik!?!

Männsikan är också väldigt påhittig, och kan lösa "problem" och därför kommer vi på mer och mer saker för att slippa anstränga oss, men hur är det egentligen, är vi inte gjorda för att anstränga oss? Hur mår våra kroppar då vi inte använder dem?

Nu visar de på tv-reklamen någon slags stol som liksom hjälper till då man ska resa sig, tror de kallade den "Seat-up" och förstå mig rätt nu: då man är gammal eller sjuk är det ju bra att det finns "hjälpmedel", men vi som är friska behöver dem ju inte!

Vi blir mer och mer stillasittande på våra arbeten, vi har robotar, datorer, fordon som effektiviserar vårt arbete, absolut, men hur mår våra kropar? Helt plötsligt får man förslitningsskador som t ex "musarm" fastän man eg inte "gör något"?

Men vi får hoppas att vi även är så smarta att vi är rädda om oss, att vi tränar på ett eller annat sätt, och ser till att våra kroppar orkar med det liv vi bygger upp för oss, och kommande generationer.

Ja... det här var en liten betraktelse så här mitt på dagen...

kram kram

so far so good

Jaha, äntligen är jag då "tillbaka" i mitt rätta jag. :)
Har precis tittat på "Våra bästa år" och 20 min av programmet stod jag på löpbandet, då märker jag liksom inte att det är tråkigt...och ja, jag veeet, det var ju sagt 10 min, men jag tycker ändå att jag klarar av dessa 20 nu. Och skulle jag märka att jag får jätteont får jag minska ner till 15. Jag VILL ju komma i form nu, och om jag inte får träna så gååår det bara inte...

Hur som helst så var det ju inte så svårt att hålla sig till enbart shakes igår, då jag mådde så illa efter min egenmisshandel. Men, resultatet kom ju på vågen i morse: -1,8 kg - yeay! Jaja, det ÄR vätska, men ändå... ;)

Nu ska jag slänga mig i duschen och sedan får det nog bli en prommis med hundarna - och GIVETVIS ska runkeeper "med" ! :)

kram kram

onsdag 18 april 2012

Runkeeper

I dag har jag fixat mitt runkeeperkonto, så nu talar den om för mig hur långa mina rundor i skog och mark är häromkring. :)

Dottern F kom hem vid 2-tiden i går och orkade inte upp efter 2 timmar för att åka in till S-holm, till skolan... så vi tog med oss hundarna och gick ut på prommis. 2,7 km var den rundan :)

Nu ikväll tog jag med mig Stella och gick "runt fabriken" och den rundan var 2,25 km - jättekul ju!!!

I övrigt har dagen ägnats åt att städa, fixa och dona... ni vet, så där som man gör...

kramar

Och NOG blev det!

Vaknade upp och kände att jag fortfarande mådde illa av det jag åt i gårkväll/natt, då jag väntade på att jag skulle hämta ungdomarna vid bussen i Norrtälje...startade dagen med att gå/intervallträna på löpbandet i 20 min, och tog sedan en kakaoshake.

Nu ska vi snart ta med oss hundarna och gå ut i solen, dottern F och jag :)

Det finns hopp även för mig! *asg*

kram kram

Nu får det vara NOG !!!

Nu måste jag börja vara snäll mot mig själv och ta tag i mitt liv och bli den duktiga Jenny, som är diciplinerad och äter rätt samt tränar. Det här går inte längre!!!

kramkram

tisdag 17 april 2012

Jag överlevde!

Det var visst inte bara jag som inte tyckte att det här med ÖPP var så "viktigt" för vi var bara typ 10-12 föräldrar där, på mötet. ÖPP har bytt namn till "Effekt" och kuratorn var lika tråkig att lyssna på den här gången. Och då vi sedan kom in i klassrummet så pratade vi inte så mycket om det, utan kom in på det här med rökning. Är tydligen 2 andra tjejer i klassen som börjat röka, och de som var där förde en bra dialog.

En sak som jag undrar är: Vad hände med " A Non smoking generation"? Då jag gick i skolan propagerade de VÄLDIGT mycket med pins, affischer osv Vi fick t om skriva på ett kontrakt om att vi var en icke-rökande klass...för att få något diplom som skulle hänga i centralhallen..?

Kollade med wikipedia och jodå, de FINNS fortfarande, men verkar ju inte ha så stort inflytande i skolorna..? Och eftersom rökningen ökar, särskilt bland unga tjejer kanske de borde göra en drive igen??? Jag ska kontakta dem och fråga, faktiskt :)

Jag hämtade upp dottern A på vägen hem och frågade om de här andra som rökte, och hon berättade att en av dem (som är lite av ett "problembarn") plockar fimpar och tänder !!! Dottern A tyckte det var jätte-äckligt och hade sagt det till den här tjejen, men hon fortsätter tydligen... YUK!

Jaja, hur som helst blev mötet hyffsat i alla fall, och det pgr av att de "värsta kufarna" inte var där *smile* Så: jag överlevde! :)

kram kram

WTF - idag hände det ?!?

Ja, i morse hände det som jag LOOOVAAAT AAALDRIIIG SKULLE HÄNDA - ever ever EVER !!!

Dottern A missade bussen, men det går en buss till som passerar ca 8-900m hemifrån oss ( i en korsning) som skulle gå om ca 5-8 min... Hon skulle aldrig hinna att ens springa dit bort... så vad gör mamman (som låg i sängen fortfarande)???

jo, jag gjorde det - jag hoppade i min LEOPARDMÖNSTRADE ONE PIECE och kastade mig ut i bilen för att skjutsa henne...
JAG SOM LOVAT ATT JAG ALDRIG SKA VISA MIG UTANFÖR DÖRREN MED DEN DÄR SPARKDRÄKTEN !??

Innan vi åkte sa jag: "Men jag måste ta på mig något, vore ju pinsamt att bli stoppad i morgonrock..."

Då jag kom hem säger dottern F (som skulle med en senare buss): "HUR pinsamt hade det inte varit om du blivit stoppad i DEN DÄR !?! Värre än morgonrock ju!!!"

Ja... de är söta mina barn ... Men nu blev jag inte stoppad, och kunde smita in utan att någon granne behövde se mig...

*PUH!*

Utanför?

I alla år som mina döttrar gått i skolan har jag varit den "självklara klassmamman". Jag har engagerat mig i försäljningar, haft ett lager av salamikorvar/kakor/newbodykläder här hemma och varit delaktig i ALLT, även enhetsrådet. Och det beror väl på att det är "sån jag är" helt enkelt, samtidigt som jag ju varit den enda föräldern som inte jobbat hela dagarna och därför haft TID till detta - och jag tycker ju att det är kul!

Jag fortsatte även på dottern F´s högstadium och engagerade mig så mycket det nu var möjligt där (mest handlade det om att sitta med i enhetsrådet då ingen annan i klassen ville vara med)

Likaså sitter jag i enhetsrådet på dottern A´s skola...men... här har vi en klass som är ihopplockat "utifrån" och jag känner verkligen INGEN av de andra föräldrarna, inte heller känner jag igen dem sedan tidigare, då jag ju inte är uppvuxen här. Jag kan inte ens säga vilken förälder som hör ihop med vilket barn osv... Jag har varit på ALLA föräldramöten och alltid känt mig UTANFÖR... Några föräldrar är mer pådrivande än andra och då det är en "Musik-klass" är många av föräldrarna riktiga "kufar" i mina ögon sett. De flesta i dotterns klass har inga storasyskon, så det här är alltså föräldrarnas första tonåringar, och de verkar vara lite "i det blå"... Jag tog ju upp det här med rökning för 1 år sedan och de blev alldeles FÖRSKRÄCKTA: "Va´??? Tjuvrökte min dotter???"

Detta var på ett föräldramöte om ÖPP, en modell utformad i Örebro, där det i kort går ut på att föräldrna kommer överrens om (och skriver under på) att de inte ska bjuda någon under 18 på alkohol, att alkohol/droger inte ska få förekomma i ens hem osv. Jättebra, men dessa föräldrar verkade helt OVETANDES om att TONÅRINGAR faktiskt "testar" - både det ena och det andra..?

Jag har varit med på ALLA föräldramöten, och inte lärt känna någon alls, så jag är verkligen UTANFÖR i den här gruppen. Inte så att jag är utfryst eller nåt, men de släpper bara inte in en.

Jag är ju även missnöjd med den skolan, även om det nu verkar som att vi löst problemet för dottern A´s skull - men det var ju inte förrän VI tog kontakt med dem, och jag tycker att DE borde ha tagit kontakt mycket tidigare.

Jaha, och varför har jag nu uttråkat er med detta inlägg?
jo... ikväll är det ett nytt föräldramöte - ett uppföljningsmöte ang ÖPP, och jag vet helt ärligt inte om jag ska gå? Jag har absolut NOLL lust att sitta där igen, och känna mig utanför igen, och liksom få ett "kvitto" på att jag verkligen ÄR utanför...Kanske känner några av dem samma sak? Men det mår ju inte JAG bättre av...

Äsch, om jag känner mig själv så klistrar jag på mig ett leende och åker dit i alla fall, för att sedan i bilen hem ångra att jag åkte...för det är "sån jag är"...

måndag 16 april 2012

...och så blev det måndag...

Helgen passerade smärtfritt.Det enda som väl var trist var att vi vaknade upp till ett vitt vinterland i Lördags - BLÄ!!!

På kvällen hade ungdomarna fixat så de kunde se UFC här hemifrån (gratis) så det blev MMA för hela slanten den kvällen. Men vi smet iväg till vännerna M och D och spelade lite kort. Och: Jag vann i chicago!!! Jag brukar inte vinna i kortspel så det var lite av en överraskning :)

I går var vi lite slöa eftersom det blev en sen kväll/natt.

Dottern F äter ju inte bröd, men nu har jag hittat ett LCHF-recept som jag testade igår. Det innehåller inget mjöl, utan riven mandel, pofiber och husk, och enligt henne och mannen smakade det bra (jag är ju mandelallergiker så jag kan inte smaka)

I dag skiner solen och jag tog med mig hundarna på en 90 mins prommis i skogen. Stannade ett slag och satte mig på en sten och bara njöööt av solen, men efter ett tag tyckte hundarna att jag vara alldeles FÖR tråkig så vi gick vidare. :)

Ska ta och dammsuga och torka golven - igen...

kramiz

fredag 13 april 2012

Hjälp!

Alltså, dottern F ska ju hjälpa mig med en ny bloggdesign då jag flyttar till blogg.se... men... hon brukar använda sig av scrapblog, men nu har de tydligen gjort om där så hon kan inte fixa min design... Vilka program använder NI för att göra era designs??? Någon som har ett bra tips???

kramiz

Let´s Dance

Ja, fredag betyder så klart Let´s Dance här hemma. Mannen har flytt fältet och är på herrmiddag, och jag är själv i tv-soffan. Helt ok - då får ju jag bestämma över fjärren!

Jag förstår inte det där med att zappa... är det något som män gör, eller är jag den enda kvinnan som inte gör det? Jag kan liksom inte hoppa så mellan kanalerna, så jag tar istället fram tv-tablån och tittar vilken kanal jag ska sätta på tv´n... Inte heller förstår jag det här med att börja titta på en film 10 min efter den börjat? Jag måste se HELA filmen och absolut början, för att ha ro att sitta och glo på en film en kväll. Har jag missat början låter jag det vara.

Tjing tjing - nu är det helg!

torsdag 12 april 2012

Sotaren har varit här!

Ja, idag har sotaren varit här. Jag fick en lapp där det stod att han skulle vara här någon gång mellan 10.45-15.00...så jag gick här och väntade, och frös... Kunde ju inte tända en brasa då han skulle komma och sota... Men till slut kom han och han skulle även upp på vinden och göra någon brandkontroll, och med tanke på det som hände i påskhelgen tyckte jag det kändes tryggt att han kollade. Och allt var bara bra så nu är det bara att elda på igen :)

En konstig sak med detta är att först kommer han till mig, sedan åker han iväg till någon annan i byn, för att sedan komma hit igen och gå till en av grannarna. Om någon vecka eller två dyker han upp igen, hos andra grannen, åker iväg osv osv. Alltså: De betar inte av område för område, vilket gör att han får spendera väldigt mycket tid i bilen..? Trodde att de flesta företag ville effektivisera sina tjänster, och då borde det väl vara naturligt att ta alla hus i ett område en och samma dag? Men nej... så gör inte våra sotare inte!

Mannen åkte ifrån sin dator i morse - stackarn... men han kommer hem igen i morgon så han får klara sig med att surfa runt lite i mobilen... skulle tro att han då återgår till att somna i soffan framför tv´n, vilket var standard innan han fick igång internet i lägenheten ;)

Kram kram

Påsktraditioner

Yohannas real life den här veckan har handlat om påsktraditioner...

Och vad har vi för påsktraditioner då? Ja, nu är ju tjejorna så stora att det inte är några påskkärringar som ska kläs ut, och inga ägg målas...

Så vi äter alltid en "påskmiddag" tillsammans med en buffe bestående av ägghalvor med räkor o mayo, och ägghalvor med kaviar, citronmarinerad sparris, rökt lax, och i år blev det tjälknul med potatis och rödvinssky...

Och trots att tjejorna är stora så vill de fortfarande leta efter sina påskägg så det får de göra.

Då jag var liten var jag alltid hos farmor och farfar på sportlovet och då knöt vi fjädrar i påskris, som de sedan sålde på Torget i Södertälje (och även vi var med och sålde dem innan påsk)Jag och min kusin Annika tyckte ju givetvis att de rosa och ljusblå fjädrarna var finast, så jag vet att vid i alla fall ett tillfälle sa farfar åt oss att vi nog måste ta några andra färger också :)

Jag och maken är ju allergiker så vi har aldrig något "påskris" men då tjejorna var mindre satte vi fjädrar i buskarna ute.

Ja det var lite om våra påsktraditioner... tyvärr kan jag fortfarande inte sätta in några bilder i bloggen... :(

kramiz

tisdag 10 april 2012

Blåser!

Ja, idag blåser det REJÄLT !!!
Dottern F och pojkvännen laddar inför fest ikväll, och dottern A med pojkvän ska visst dra iväg på "lan"... Mannen är på kurs på firman idag och kommer alltså hem ikväll. Men i morgon bär det av till stan för honom igen, men det blir ju en väldigt kort vecka med endast 2 nätter i lägenheten, sedan ska han på herrmidag på fredag så jag vet inte om han kommer hem då eller om han väntar till lördagen... men just nu känns det ju som att han varit hemma hur länge som helst :)

Konstigt: en vanlig helg, med 2 dagar känns så himla kort, men bara man ökar på med en dag (och nu 2) så känns det som en evighet. Min käre vän E skrev på Facebook igår: "varför går inte alla måndagar så här fort?" och det ligger ju något i det. Varför går vissa dagar fortare än andra, då det mest demokratiska ju är just tiden: alla dagar har 24 tim så bara ÄR det.

Nej, nu måste jag allt ta och starta upp en brasa här, för det känns kallt här inne...

kramiz

måndag 9 april 2012

Sista påskdagen är snart till ända!

...ja, så har den här påsken gått och jag skulle vilja påstå att den varit lugn och skön, faktiskt. Vi har inte åstadkommit så mycket, men det har varit skönt att bara vara också!

Mannen blev lagom "fin" innan vi åkte hem igårkväll *haha*

I dag har jag haft butiken öppen och det kom några kunder, trots påskhelgen :)

Och nu ikväll ser jag fram emot de två första avsnitten av serien "Alcatraz" - den har jag väntat på!

kramiz

söndag 8 april 2012

Påskdagen

Vaknar upp till en ny dag och känner mig lite vissen...men, med lite nässpray, allergitablett och en kakaoshake ordnar sig det mesta :)

Dottern F och pojkvännen åkte till Täby C så vi blev ensamma idag igen. Tog oss en prommis med jyckarna, men precis som igår såg det skönare ut ute än det faktiskt var...jaja, vi kom ut i friska luften i alla fall och hundarna fick rasa av sig på ängen en stund.

Sedan fixade jag lite fiskgratäng och så åkte vi till gymmet, maken och jag. Han har tränat och jag stitter ju i receptionen och får träffa alla glada mysiga motionärer.

Men om ca 10-15 min blir han upphämtad av vännern Vivvi, som ska ge honom skjuts hem till dem, och där ska han och Tobbe dricka whisky, tills jag slutar här (21.15) och åker och hämtar upp honom...hm...Tobbe är förvisso förkyld, så han kan ju skylla på att han måste slå ihjäl lite baciller, men mannen..? Ja, han säger att det är för att bacillerna inte ska bita på honom... dålig ursäkt eller vad ? *asg*

Jaja...vi får väl hoppas att de är i ok skick då jag hämtar honom i af...

kramiz

fredag 6 april 2012

Det var det!

Jaha, nu är min påsk över ... va´? Redan??? Ja, faktiskt. Nu har jag/vi ätit lite påskmat i form av ägghalvor med mayo&räkor, ägghalvor med kaviar, rökt lax, köttbullar, citronmarinerad sparris, tjälknul, sås och potatis (den hoppade jag över). *burp*

I morgon ska döttrarna till sina respektive pojkvänner och maken och jag funderar på om det finns någon bio man skulle kunna gå och se..? Vi får se...

Så nu har jag ätit den påskmat jag tänkt äta den här påsken :)

kram kram

torsdag 5 april 2012

Skärtorsdag

Ja, idag börjar ju påsken också - och vilken trevlig start det var på den i år!!! :) Jag har fortfarande inte smält riktigt att jag faktiskt fått jobb, och precis där jag ville också?

Jag har ju varit egen i snart 16 år och innan dess pluggade jag i 3 år... så det är ganksa länge sedan som jag hade en fast tjänst, och nu så ... ja, nu har jag fått det! :)

Löpbandet kom ju hem häromdagen och jag har precis gått i 12 min medan jag tittade på "Revenge" - vilket BRA serie det är!!! Jag hoppas bara att den verkligen har ett slut för det värsta jag vet är då de gör säsong på säsong och bara mal på, som med t ex Lost, Hero och Prison Break ...då lakas de ju bara ur på något sätt och tappar tittare. Då är det bättre att göra ett slut och starta upp en annan serie.

kramiz

Men tänk så det kan lösa sig ibland...

I morse fick jag ett mail ifrån guld-butiken att hon gärna "chansade" lite så om jag ville kunde jag få komma in och jobba några tisdagar i alla fall...så fick vi se sedan vad som händer...

Jag åkte in till la stada för att handla lite och då jag kom hem var dottern F hemma och sa: "Mamma, du ska ringa Mathilda på Clas, för hon ringde nyss!"
*GULP!!!*

Glad ihågen ringde jag upp och naturligtvis var det upptaget, och jag lämnade ett meddelande och sedan ringde hon upp mig.

"Jo, jag sitter ju nu här och ringer runt till alla som sökt tjänster hos oss, och det är så här... att vi vill jättegärna ha dig med på tåget! Det blir bara 44,44% till en början, men vi är ganska säkra på att det kommer att utökas framöver. Vi vill hellre starta lite "försiktigt" så vi slipper säga upp någon senare..."

WIHOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JAG SKA JOBBA HOS CLAS !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Och då blev det ju inte något problem med Poraths heller, utan jag mailade bara och talade om att jag nu fått tjänsten :) *nemas problemas*

I nästa vecka kommer kontraktet som jag ska skriva på och sedan får jag även ett "startpaket" med "allt du behöver veta", och den 16/5 kör vi igång!!!

YES YES YES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

onsdag 4 april 2012

Nu har jag gjort det!

Skickade nyss ett mail där jag skrev att jag fått ett dilemma. Att jag sökt en annan tjänst som jag inte fått svar om än, och om jag får den så kommer jag att ta den. Skrev även att det är upp till henne, om jag ska komma in och jobba fram tills dess, och sedan får vi se, eller om jag helt enkelt ska invänta svar och sedan höra av mig för att se om de hittat någon annan? Jag skrev också att om jag inte får den så vill jag gärna jobba hos dem...

OCH: IDAG HAR C.O RINGT BÄSTASTE M FÖR REFERENSER!!! Hon hade "höjt mig till skyarna" och de hade låtit nöjda med det hon hade att komma med. På frågan om mina svagheter hade hon sagt: "Jag kan inte komma på någon direkt svaghet, jo, kanske att hon aldrig sätter sig själv i första rum, utan ser till att alla andra har det bra - om det nu kan ses som en svaghet?" De hade även frågat om hur jag var i stressade situationer, och då hade hon sagt att på alla resor vi varit på tillsammans så har ju JAG varit "reseledaren" och haft full koll på tågtider mm och att då hon själv kunde vara superstressad över något så liksom "kliver jag in" och "slutför" uppgiften...

Ja, det lät väl bra ??? En annan som stod på min referenslista, och som de inte ringt skrev nyss på fb: "Ja, anställer de inte dig, då får de skylla sig själva" :)

Så nu håller vi tummarna för ett samtal ifrån dem SNART - jag är i af med i "rullarna" ännu så länge !!!

kramiz

Måste bara förtydliga lite tror jag...

Det är INTE på Guldfynd jag sökt jobb, utan en liten anrik guldsmedesbutik som heter Poraths, och som funnit i Norrtälje hur länge som helst.

Jag funderar på att köra helt med öppna kort. Att tala om att jag sökt ett annat jobb och som jag väntar svar på, sedan får hon själv bestämma om hon då tycker att det är värt att provanställa mig tills jag får svar ifrån C.O

kram kram

tisdag 3 april 2012

Dilemma!

Ja, igår kom det ett mail... ifrån guldsmedsbutiken jag var och provjobbade i, och som jag inte hört ett ljud ifrån sedan dess...

"Hej Jenny! Vi har nu haft några tjejer som provjobbat varav en har varit en längre tid, men det känns inte riktigt bra. Och då du var vårt andrahandsval undrar jag nu om du fortfarande är intresserad och vill komma in och jobba lite igen, kanske en tisdag t ex..."

VA´??? Men... Usch, nu ställdes allt på sin spets och jag vet varken ut eller in???

Alltså, så här är det: Jag VILL jobba på Clas Ohlson!!! Men vet ju inte när jag får svar ifrån dem..? Samtidigt så VILL jag ha ett jobb, oavsett, men jag måste säga att då jag provjobbade var jag ju inte så där sprudlande entusiastisk efteråt, och ryggen kajkade ihop helt, då det är väldigt liten yta man står på...

Clas Ohlsons skulle höra av sig, då de fått ihop sitt team, oavsett om man kommer med eller ej, men de kunde inte säga annat än att det kommer ta lite tid ... Det är ca 1½ v sedan jag var där på intervju, och det är ju eg inte så många dagar som gått... Men tänk om jag INTE får det???

Alternativet då... ja, det skulle vara att gå dit och jobba och liksom "låtsas som ingenting" och får jag sedan jobbet på C.O ska jag då släppa bomben... detta alternativ känns INTE som jag direkt. Hur schysst är det liksom?

Att "ligga på" C.O vill jag inte heller. Risken är ju att man då blir "en jobbig j-el" och sorteras bort, och de sa ju att det skulle ta lite tid.

Ja ni ... DILEMMA !!!

Hade ju varit plättätt om det var så att jag faktiskt ville ha båda jobben lika mycket, men så ÄR det ju inte nu.

*SUCK*

SOL !

Hm... hade skrivit ett inlägg och så kom Stella och la huvudet på tangentbordet (för att få min uppmärksamhet) och vips - så var inlägget borta... *SUCK*

I kväll ska vi till dottern F´s skola på "Aprilscenen", där de ska visa upp allt de gjort under året, i sång, dans och drama. Hon går, för er som inte hängt med, Musikallinjen på St Eriks och trivs grymt bra. Ska bli roligt att se. Svärmor och mannen ska också med.

Mannen ja... han är på verkstan och jobbar den här veckan, något som inte hänt på väldigt lång tid. Han var LESS redan igår... stackarn ... vi får hoppas att han kan åka iväg nästa vecka igen för annars ruttnar han väl bort...

kram kram

måndag 2 april 2012

Och så kom...

...vintern? Ute flyger det omkring STORA vita flingor, träden är inbäddade i vitt puder, och det känns plötsligt som att våren är lååångt borta?

Men: det som göms i snö... är bara att hoppas att det töar SNART !

kram kram

Jojo...

... fick ett meddelande på fb-chatten igår, från äldsta dottern: "Mamma, kan inte du och pappa sponsra mitt skoköp med 200 kr, så kan jag länka till dig på min blogg :) "

Va´???

söndag 1 april 2012

Avslutning av helgen...

Ja, som vanligt var jag iväg och jobbade på gymmet, som alltid på söndagar. Det är skönt att stå i receptionen. Jag känner mig hemmastadd där. Mannen följde med och gymmade medan jag jobbade.

Då vi skulle åka hem låg det ca 1 dm snö på bilen *suck* Aprilväder eller vad???

Och då vi kom hem blev det "Big Brother" med ungdomarna. Vad ROLIGT att de kidnappade en tjej och satte henne i det DANSKA BB-HUSET !!! Ibland lyckas de verkligen hitta på roliga saker! *big smile*

Nu återstår väl egentligen bara att hänga tvätten, borsta tänderna och krypa ner i sängen.

sov gott!

Ungar!!!

Ser på Facebook att en av dottern A´s närmsta vänner ska flytta, och jag skriver givetvis och undrar Vart? "Till Uddevalla. Mamma har fått ett chefsjobb på kontoret som hennes jobb har där nere, och då kommer hon tjäna mer pengar så vi flyttar."

Jag blir genast lite orolig och undrar hur det blir med skolan osv. Jodå, han måste byta skola (han går 1:an på gymnasiet) och då försöker jag liksom vara lite peppande och skriver: "Men det kanske är kul i Uddevalla, ligger ju nära Göteborg, och det tar inte så lång tid att åka till S-holm med X2000..."

...och då dyker han upp på chatten och säger: "Jamen det roliga med det är ju att det är första april idag ;) April april! "

Va´??? SKITUNGE !!!

Nu går jag och lägger mig och då jag vaknar ska jag vara på min vakt - hela dagen !!!

kram

Varför händer det inte mig???

ALltså jag blir lite sur... här bloggar man och är flitig... men... DOTTERN blir kontaktad av Veckorevyn att hon fick biljetter till förhandsvisningen av filmen "Titanic" i 3D (det här var väl i onsdags tror jag) och hon frågar då tillbaka hur många biljetter hon får, och de ställer motfrågan: hur många vill du ha? Ja, hon är ju inte blyg av sig så hon drar till med sex biljetter, och FÅR DET !!! Så hon och hennes vänner fick skynda sig i väg på bio, hipp som happ... ja, det är tufft att vara ung och ha många läsare på sin blogg, eller ..? Varför händer det inte mig???

kramiz